Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Prva Ricoh boja na biljnoj bazi za još bolju održivost tiska grafika i ambalaže

U skladu s ciljevima održivosti, vlasnici robnih marki i proizvođači tehnologija od sada mogu dodatno smanjiti svoj utjecaj na okoliš uz Ricoh boju na biljno bazi. Prva je to boja takve vrste za tisak grafika i ambalaže.

Boja je derivat boja na bazi ulja napravljenih za sektor ispisa dekora kao dio Ricohove suradnje s njemačkim proizvođačem opreme Olbrich. Razvijena je kako bi pružila izvrsnu otpornost na struganje i poboljšanja performanse vezane uz transfer boje kod valovitih smeđih i bijelih kartona, kao i kartonskih ploča.

Komponenta biljnog ulja stvara održivu i ekološki prihvatljivu boju koja karakterizira:
– brzo sušenje, jer nije potrebna toplina za fiksiranje ili sušenje boje. Ulje prodire u porozne podloge ostavljajući pigment blizu površine. To smanjuje potrošnju energije i eliminira potrebu za cijelim sustavom sušenja
– bez mirisa je s poboljšanom kompatibilnošću s hranom, jer se ne koriste monomeri
– biorazgradiva je i podržava uklanjanje boje.
– nije na bazi vode pa nisu potrebni biocidi kako bi boja bila upotrebljiva.

Ispisne glave lakše se čiste i manja je vjerojatnost začepljenja jer je povećana trajnost nakon otvaranja. To pomaže u poboljšanju pouzdanosti, performansi i vijeka trajanja ispisne glave. Niska potrošnja boje također je omogućena jer se ista optička gustoća može postići korištenjem 50% manje boje.

“Vlasnici robnih marki i proizvođači ispisnih rješenja sve su više usredotočeni na to kako smanjiti utjecaj na okoliš i primjenu održivih praksi gdje god je to moguće. S našom novom bojom na biljnoj bazi mogu neprimjetno uvesti pozitivne promjene koje čine veliku razliku bez utjecaja na visokokvalitetne rezultate tiska,” ističe Graham Kennedy, direktor industrijskog tiska, Graphic Communications, Ricoh Europe.

Boja je dostupna diljem EMEA regije.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content