Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Prvih 150 godina Konica Minolte

Konica Minolta ove godine slavi 150 godina! 150 godina napretka, inovacija i konstantnog razvoja. Rijetke su tvrtke koje imaju priliku pohvaliti se ovako velikim jubilejom, ali i sa više od 40 tisuća zaposlenika diljem svijeta koji danas nastavljaju graditi ono što je započelo 1873. godine. Inspirirani time dokle su stigli, što su sve postigli te koliki su portfelj izgradili, kažu da je ovih 150 godina tek početak.

Kako je nastala Konica Minolta?


Tvrtku je 1873. godine osnovao Rokusaburo Sugiura koji je kasnije osnovao Konica Corporation. Sugiura je otvorio malu, specijaliziranu trgovinu za fotografije i litografiju u Tokiju. Ono što je zanimljivo spomenuti je da se to dogodilo tri godine prije nego što je Edison izumio žarulju, a Alexander Graham Bell prijavio svoj patent za telefon.

Ne treba zaboraviti niti da je 1873. svijet bio potpuno drugačiji. Industrijska revolucija bila je u punom zamahu, a tehnološke inovacije događale su se posvuda. Iako je to bilo vrijeme prije pojave automobila, radija i televizije, Sugiurin poduzetnički duh postavio je temelje za ono što će postati Konica Minolta, tvrtka s bogatom poviješću.

55 godina kasnije, 1928. Kazup Tashima osnovao je Nichi-Doku Shashinki Shoten. Kasnije će to postati Minolta Co., proizvođač kopirnih strojeva i fotoaparata, uključujući Minolta Hi-Matic, fotoaparat kojim je John Glenn napravio prve fotografije Zemlje snimljene iz svemira.

Ulaskom u novo stoljeće, točnije 2003. godine tvrtke Konica i Minolta spojile su se kako bi stvorile tvrtku koja postoji danas.

Pet ključnih segmenta

Tijekom svog postojanja, Konica Minolta neprestano se transformirala, razvijala i napredovala. Osnova svega uvijek je bila slika – imaging! Tvrtka je pridonijela mnogim revolucionarnim inovacijama, što dokazuje impresivan popis od približno 20.000 patenata registriranih diljem svijeta. Svestranost i želja za razvojem doprinijeli su njezinom kontinuiranom uspjehu. Predanost inovacijama i transformaciji ono je što je omogućilo tvrtki Konica Minolta da preživi i napreduje već 150 godina.
No, u Konica Minolti se ne oslanjaju samo na svoje bogato nasljeđe, nego i danas veliki dio proračuna posvećuju istraživanju i razvoju.
U svom su poslovanju danas fokusirani na pet ključnih segmenta:

  • Inteligentno povezano radno mjesto
  • Office uređaji
  • IT rješenja
  • M-Files (DMS sustav) – pametniji način rada
  • Profesionalni tisak.

Zašto u Konica Minolti budućnost vide u podacima? Kako vam njihova rješenja mogu pomoći? Kako na 150 godina tvrtke gleda gosp. Kiyo Suhara, novi predsjednik Konica Minolta Europe, pročitajte u intervju u dostupnom online izdanju Print Magazina.

Konica Minolta dugogodišnji je partner Print Magazina koji se ovom prilikom pridružuje čestitkama povodom ovog velikog jubileja!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content