Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Razmišljate o investiciji u UV pisač? Evo na što trebate obratiti pažnju

Za UV pisač slobodno možemo reći da je najrevolucionarniji uređaj koji danas imamo u tiskarama. Razlog je njegova široka primjena. Stoga, ako nemate UV pisač u svom pogonu, razmislite o tome da možda kasnite.
Sigurni smo da ne postoji tiskara koja nije imala upit za tisak ambalaže u nakladi od 50 komada, tisak kemijskih olovaka ili rokovnika. Sigurno su vas tražili ispis roll-up banera ili natpisa na svjetleću reklamu, ispis na 50 papirnatih vrećica, naljepnicu za radno vrijeme na ulazna vrata ureda ili možda tisak podmetača za čaše, tisak šalica ili termo boca te posjetnica na tamnom kunstdruck papiru. Mogli bismo nabrajati dalje, a ne bismo nabrojali sve mogućnosti tiska UV pisača. Ako ga nemate u svom pogonu, bez obzira jeste li proizvođač ambalaže, komercijalna tiskara, proizvodite reklame ili imate print shop u trgovačkom centru, UV pisač je „must have“ uređaj.

No, upravo je široka primjena ove tehnologije i svojevrsno prokletstvo prilikom odabira pisača. Na tržištu danas imamo stotine proizvođača, a svaki nudi desetak različitih uređaja, od malih UV desktop pisača, preko roll-to-roll pisača pa do velikih automatiziranih industrijskih plošnih pisača.  

UV pisač je u današnje doba ključan uređaj za rast i razvoj svake tiskare. No, prilikom investicije treba vrlo pažljivo odvagnuti sve karakteristike uređaja, ali i financijski trošak same investicije.
Za savjete o investiciji u UV pisače, obratili smo se gosp. Gregi Šimunoviču, direktoru tvrtke PAKO – sign parts. Oni, naime imaju bogato iskustvo o radu, distribuciji i servisu UV pisača.

O čemu trebate promisliti prije kupnje UV pisača? Naveo je pet stvari.
Prva je investicijski kapacitet tvrtke, druga je jasan razlog investicije.

O čemu još treba voditi računa pročitajte u online izdanju Print Magazina

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content