Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Reorganizacija u Xerox-u, očekivana ušteda 2,4 miljarde dolara

Xerox je potvrdio da se planira podijeliti u dvije zasebne tvrtke, jednu s naglaskom na svom proizvodnom ispisu, a drugu fokusiranu na hardver. Očekuje se da će podjela biti završena do kraja godine. Također su najavili i trogodišnji program restrukturiranja u kojem očekuju uštedu od 2,4 milijarde $.

Gospođa Ursula Burns, izvršna direktorica, je rekla kako je njihova podjela dobra vijest i za dioničare jer će se podijeliti u dva jaka, javna dionička društva. Ta dva poduzeća će biti dobro pozicionirana te će naglim razvojem povećati tržišne mogućnosti koje su do sada postojale, proširiti granice i povećati udio na tržištu. Ta dva poduzeća će biti Document Technology i Business Process Outsourcing.

U Xeroxu su uvjereni da je opsežno istraživanje koje su proveli u posljednjih nekoliko mjeseci, usmjerilo njihovo poduzeće na pravi put. O vodstvu tek trebaju donijeti odluke. Veliki suparnik Xeroxu, Hewlett Packard je također podijelio svoje poslovanje te su razdvojili računala i pisače i to još prošle godine kako bi se prilagodili na post- PC računalno razdoblje.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content