Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

REPROGRAV – Trotec Laser Speedy100R

Promatrajući brzinu i kvalitetu finalnog proizvoda imamo dojam da je jedino ljudska mašta granica ovom stroju

 

Visoka tehnologija usred Alpa

U ured poduzeća Repro-grav iz Z agreba smo došli slučajno, u potrazi za pečatima koji su osnovna djelatnost velikog broja malih tiskara, fotokopiraona… Nakon nekoliko rečenica o pečatima, vlasnik poduzeća g. Saša Uzelac nas je uveo u show room i razgovor je otišao u skroz drugom smjeru. Usred prostorije se nalazi Trotecov laser Speedy 100R, a oko njega hrpa razih materijala koje je on izradio. Krenuli smo pregledavati pečate, pa smo naišli na gravure na metalu, gravirane čaše, izrezane razne reklamne proizvode iz pleksiglasa, gravure na kamenu, rezane čestitke…. Nevjerojatno koliko različitih materijala i varijacija odrađenih sa jednim uređajem. Nismo mogli odoljeti i isprobati kako bi izgledali naši vlastiti materijali iz Print Magazina. Za par minuta naslovnica je bila konvertirana u odgovarajući format (grayscale) te je direktno iz Corela puštena na graviranje. Speedy je stvarno brz, za svega nekoliko minuta naslovnica Print Magazina izgravirana je u drvu. Morali smo isprobati logo Print Magazina. I to je odrađeno odlično. Na dimenzijama 15x15cm cijela stvar od početka graviranja do završetka trajala je ispod jedne minute!!! Ovo je definitivno jedan od uređaja koji bi u svakom uredu ili radionici svakodnevno imao posla. Promatrajući brzinu i kvalitetu finalnog proizvoda imamo dojam da je jedino ljudska mašta granica ovom stroju. Ovu misao nam potvrđuje i g. Saša.

 

reprograv2

Gotovo da nema poduzeća bilo koje djelatnosti koja se nisu srela sa potrebom rezanja ili graviranja različitih proizvoda. Prilikom osnivanja poduzeća, već se susrećemo sa potrebom izrade pečata. Raznovrsnost primjene ovog stroja upravo je nevjerojatna. Graviranje direktno na staklo (zaobljene površine ne predstavljaju problem), karton, kamen ili metal, “maleni” Speedy jednostavno oduševljava svojom izvedbom.  Sitne i precizne detalje bez problema je moguće proizvesti i na zaobljenim površinama (fotografija iznad: držač za salvete).

 

Precizan i štedljiv

reprograv1Kada se usporedi sa sličnim uređajima na tržištu, tehnologije ugrađene u Speedy 100R daju mu izvjesnu prednost nad konkurencijom u gotovo svim segmentima, no mi ćemo se pozabaviti onim vjerojatno najbitnijim, a to je preciznost. Za preciznost pozicioniranja ovdje se nalaze dvije vrste tehnika. Jedna je takozvani elektro-optički Auto-Focus (korisnik  preko panela namješta lasersku točku) a druga tehnika je vlastito softversko rješenje (auto focus) koje je moguće pokrenuti preko Job Control aplikacije koja se isporučuje sa uređajem. Priču o preciznosti zaključuje mogućnost korištenja tri vrste leća: 1,5”-2,0” i 2,5” na CO2 laseru. Sa uređajem se isporučuje 2” leća. Osim ovih tehnoloških dostignuća Speedy100R je prilično štedljiv i samoodrživ. Snaga lasera se može fino podešavati u rangu od 0% do 100% kao i brzina (moguće je mijenjati postavke tokom rada). Glavu lasera pokreće vrlo kvalitetan mehanizam, a ležajevi imaju mogućnost samopodmazivanja tako da je održavanje ovog stroja svedeno gotovo na minimum.

 

Ekološki prihvatljiv

Uz uređaj dobivate vanjsku jedinicu za pročišćavanje plinova koji nastaju graviranjem ili rezanjem. Jedinica se sastoji od 3 filtera i to: čestičnog filtera koji odstranjuje krupne čestice, HEPA filtera koji odstranjuje nano čestice i filtera od aktivnog ugljena koji zaustavlja neugodne mirise. Tokom rada u prostoriji ne osjetite nikakav miris iako ispred Vas laser spaljuje drvo. Sam proces graviranja, rezanja ili markiranja se odrađuje direktno iz Corela ili Ilustratora zahvaljujući odličnom driveru „Job Control“ lokaliziranom na hrvatski jezik koji nudi velike mogućnosti podešavanja pa i podešavanje u toku rada www.repro-grav.com

 


reprograv3

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE
Dimenzije bez nosača 974mm(W) x 765mm(D) x 432mm(H)
Dimenzije sa nosačem 974mm(W) x 765mm(D) x 944mm(H)
Težina bez nosača oko 88kg
Težina sa nosačem oko 121kg
Radna površina 610X305mm
LASER
Tip lasera: CO2
Valna duljina: 10.6μm
Snaga laserske cijevi: 12w, 25w, 30w ili 45w
RADNO OKRUŽENJE
Radna temperatura 15° min to 30° max
Vlažnost 40% to 70%,
JAMSTVO: 12 mjeseci uz mogućnost produljenja
SOFTWARE: Job Control

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content