Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ricoh B2 ink jet Pro Z75 kreće u beta testiranje

Tvrtka Ricoh prošli tjedan najavila je da kreće bete testiranje njihovog najnovijeg digitalnog ink jet tiskarskog stroja B2 formata.  
Takozvani Ricoh Dragon na tržište će službeno doći po nazivom Pro Z75 i dizajniran je za ispis 4500 araka/sat. Ispisivat će na nepremazanom papiru od 60 do 400 gsm i  premaznom papiru od 73 do 400 gsm., koristeći piezo ispisne glave od 1200 dpi.

Domaćin beta testiranja bit će američka ofsetna tiskara Heeter iz Pennsylvanije, koja je također bila domaćin beta testiranja modela VC70000.
Heeter je već dio svog ofsetnog tiska već prebacio na ovu naprednu tehnologiju kako bi postizao visokokvalitetan ispisa još brže i s manje osoblja. “Posljednjih godina uvjerili smo se da ink jet može isporučiti bolju kvalitetu od ofseta uz manje vremena i truda. Ricoh Pro Z75 je sljedeći logičan korak u ovom razvoju“, kazao je Kirk Schlecker, predsjednik tvrtke.

Uz pomoć Ricoh Pro Z75 ne samo da  je moguće ispisivati ​​male naklade, već se također ubrzava prijelaz s ofsetnog na digitalni tisak. Komercijalnim tiskarama omogućuje da postave više standarde produktivnost, kvalitete otiska i fleksibilnost.
“Nikad nije bilo bolje vrijeme za uvođenje impresivnih inovacija s ink jet tehnologijom. Tempo prijelaza s ofsetnog na digitalni tisak ide velikom brzinom. Ricoh Pro Z75 karakterizira moćna kombinacija visoke produktivnosti i kvalitete, što dodatno naglašava taj tempo“, komentirao je Eef de Ridder, potpredsjednik odjela za grafičke komunikacije u Ricoh Europe
Ricoh namjerava započeti komercijalnu isporuku u Europi do sredine sljedeće godine.

Digitalno B2 tiskarsko tržište za sada predvodi HP Indigo, a Konica Minolta i Fujifilm također imaju instalirane digitalne B2 strojeve.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content