Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

RICOH-ova 4. INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA

Ricoh – Stavljanje boje na papir, biti će samo mali segment tiskarskog posla u budućnosti. Ključno je imati sustav koji će biti u mogućnosti efikasno procesirati tisuće poslova manjeg volumena, radeći stabilno – svakodnevno.

Prije desetak godina u tipičnoj komercijalnoj  tiskari dnevno bi se odrađivalo nekoliko velikih poslova (za koje je priprema dolazila na disku ili putem FTP-a) i desetak do dvadeset manjih poslova koji su zahtijevali korištenje digitalnog tiska. Danas je situacija sasvim drugačija. Poslovi velikog volumena još uvijek postoje, ali ih prate  stotine ili čak tisuće poslova malog volumena, koji dolaze na različitim medijima – od CD-a, USB stika, e-mailom, download linkom ili nekim drugim putem. Dokumenti dolaze u različitim formatima – od profesionalno pripremljenih PDF-ova spremnih za tisak, do Office dokumenta koji nisu pripremljeni za klasični proces.

Rokovi isporuke su u pravilu hitni, a izraz “za jučer” svima nam na lice stavlja kiseli osmijeh. Moderna tiskara svakodnevno se suočava s ovim izazovima. Riješenje leži u mogućnosti “povezivanja” svih čimbenika unutar proizvodnog procesa. Jedino na taj način svi elementi mogu međusobno raditi usklađeno. Iz te tvrdnje nažalost možemo zaključiti da je velik dio opreme koja se trenutno koristi u grafičkoj industriji jednostavno zastarjela, jer nema mogućnost međusobnog komuniciranja s drugim proizvodnim procesima.

 

Budućnost je u povezivanju:

 • S klijentima – što omogućava dobivanja točnih informacija o
  poslu i olakšava naruđžbe.
 • S dobavljačima – što širi paletu proizvoda i pojednostavljuje
  naručivanje i kontrolu zaliha.
 • S proizvođačima opreme za tisak i doradu – što tiskarima omogućuje
  maksimalnu efi kasnonst i iskorištavanje resursa, kako bi držali
  korak s konkurencijom.

Dokumenti pripremljeni za tisak moraju biti obrađeni na način koji osigurava maksimalnu kvalitetu i isplativost.
Povezivanje digitalnog tiska s doradnom opremem, pri proizvodnji standardiziranih proizvoda na uobičajenim medijima i formatima, smanjiti će potrebu za ljudskim radom u doradi i vrijeme između tiska i dorade. Informacije o poslu i tijek podataka od najveće su važnosti za stabilan i efikasan radni proces. Stavljanje boje na papir, biti će samo mali segment tiskarskog posla u budućnosti. Ključno je imati sustav koji će biti u mogućnosti efikasno procesirati tisuće poslova manjeg volumena, radeći stabilno – svakodnevno. RICOH budućnost tiskarske proizvodnje vidi u mogućnosti međusobnog “povezivanja” i “komuniciranja” strojeva, čime ulazimo u 4. industrijsku revoluciju. Industriju 4.0 u kojoj će glavni zadatak tiskara biti postavljanje efikasnog proizvodnog procesa koji će teći bez zastoja i uz minimalno uplitanje čovjeka.

Najnoviji oglasi
 • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content