Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ricoh Pro C7500 novi kreativni saveznik tiskare Og grafika

Kreativne, ali i druge iznimne mogućnosti digitalnog produkcijskog printera Ricoh Pro C7500 prepoznala je i tvrtka Og grafika, specijalist u proizvodnji kalendara, ali i drugih promo proizvoda čiji klijenti stalno zahtijevaju nešto novo, drugačije i posebno.
Kako se Ricoh Pro C7500 uklopio u proizvodni pogon Og grafike rekla nam je gđa Valerija Blašković, jedna od suvlasnica tvrtke. 

Ricoh Pro C7500 prvi je susret Og grafike s Ricoh tehnologijom. Kako je tekao proces donošenja odluke? Koje je zahtjeve printer morao ispunjavati?

S obzirom na današnje potrebe naših kupaca, bilo je nužno da printer može otiskivati na papire niže gramature, a u tom dijelu raspon je zaista velik jer stroj podržava papire od 40 do 470 gsm. Također, bilo nam je bitno da cijena ispisa bude prihvatljiva te naravno da kvaliteta otiska bude zadovoljavajuća. Bili su nam bitni i specijalni efekti poput zlata, srebra i laka.  Kada traženom pridodamo kvalitetan, pristupačan i brz servisni centar, brzo smo došli do odluke o kupnji Ricoh Pro C7500.

Kako se stroj uklapa u cjelokupno postrojenje vaše ofsetne proizvodnje? Kako ćete kombinirati ove dvije tehnologije?

Naša proizvodnja malo se razlikuje od klasičnih ofset tiskara, s obzirom na to da je jedan od značajnih segmenata proizvodnje promo, što podrazumijeva notese i rokovnike s personalizacijom korice. U tom dijelu očekujemo značajno ubrzavanje proizvodnog procesa, jer ćemo sada biti u mogućnosti manje naklade korica izraditi digitalno, umjesto u ofsetu što je dosad bio slučaj. To nam puno znači posebno u visokim sezonama produkcije kada nam je u pogledu roka isporuke svaki dan bitan.

Što se kvalitete tiče,mi kao ofsetna tiskara uvijek ćemo na strani i kvalitete i cijene otiska prije pohvaliti ofsetni tisak. Proces proizvodnje u našoj tiskari u potpunosti je prilagođen ofsetnom tisku i doradi iz arka, tako da je uvođenje tehnologije digitalnog tiska definitivno promijenilo neke proizvodne procese. Ipak, moramo napomenuti da je digitalni tisak kod manjih naklada definitivno izbor br. 1.

Za koje poslove i aplikacije ste ga namijenili? Gdje vidite najveći potencijal?

Kako sam i ranije napomenula namjeravamo ga najviše koristiti u procesu izrade promo proizvoda poput notesa, rokovnika, planera, i to naročito u situacijama kada kupac očekuje nešto novo, posebno i personalizirano.  Uz promo proizvode, koristit ćemo ga i za tisak manjih naklada brošura, kataloga te knjiga mekog i tvrdog uveza.
Kao tvornica knjiga i kalendara imamo i stalne upite za tiskom knjiga, no neke naklade nisu za ofsetni tisak te takve naklade do sada ili nismo proizvodili ili smo proizvodili s puno većim troškovima. S Ricoh Pro C7500 sada pokrivamo i taj dio. 

Stroj dolazi s cijelim nizom dodatnih opcija i različitih konfiguracija. Vi ste se odlučili za booklet finisher te clear, bijelu, zlatnu i srebrnu. Zašto?

Jedinice poput laka, zlatne, bijele i srebrne daju nam mnogo mogućnosti za doradu na korice proizvoda. Kada stvaramo neki proizvod trudimo se da bude poželjan za korištenje i funkcionalan, a sa specijalnim efektima upravo to postižemo. Uz korice, s dodatnim bojama bit ćemo u mogućnosti kupcima ponuditi i niz usluga tiska specijalnih efekata na kalendare ili tiska na platno.

Ovo je ujedno i vaša prva suradnja s tvrtkom Eurocop. Jeste li zadovoljni?

Jako. Kod odabira partnera i dobavljača bitan element bila je transparentnost, otvorenost i povjerenje te kvalitetan i brz servis. Kroz proces nabave cijeli Eurocop tim u više navrata nam je brzo, spremno i s voljom odgovarao na sva naša pitanja. Proces instalacije i implementacije odrađen je bez značajnih problema, a naši tehničari već sljedeći radni dan mogli su koristiti printer.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content