Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Riso – rješenje za kvalitetan i brz transakcijski tisak u boji

Zagrebačka tvrtka Xagent, koja se već više od 20 godina bavi prodajom i održavanjem visoko profesionalne opreme za masovnu produkciju dokumenata i tisak te know-how rješenjima za sortiranje pošiljaka, polovinom ove godine svoj je portfelj obogatila novim brendom. Riječ je o Riso visoko produktivnim ink jet tiskarskim sustavima istoimenog japanskog proizvođača, a Xagent je postao regionalni contractual dealer za Hrvatsku i Sloveniju.

U Xagentu fokusirali su se na high end segment uređaje koji daju odlične rezultate u transakcijskom tisku, a obuhvaćaju dvije skupine uređaja. Prvu skupinu čine full color peterobojni sustavi koji dolaze u varijanti CMYK+ siva, a riječ je o modelu GD 9630 koji ispisuje brzinom od 160 str./min i GD 7330 koji ispisuje 130 str./min.

Model GD 9630 tvrtka Xagent predstavila je ove godine i na sajmu Print 21, a može ga se pogledati i u njihovom  demo centru na adresi Samoborska cesta 145d.

Drugu skupinu uređaja čini FW serija četverobojnih pisača koja obuhvaća modele FW 5000 koji ispisuje brzinom od 90 str./min i FW 5231 s brzinom od 120 str./min. U FW seriju ulazi i crnobijeli model FW 1230.

Ono što je bitno za istaknuti, kako nam je rekao gosp. Saša Pigac, direktor prodaje u tvrtki Xagent, je da svi Riso uređaji koriste uljno pigmentiranu tintu koja ne sadrži vodu pa je samim time otporna na vodu, ali i na svjetlo te na habanje. Drugim riječima, odmah nakon tiska dokument je spreman ili za kuvertiranje ili za daljnju doradu, što je velika prednost u odnosu na ostale ink jet strojeve ovog cjenovnog ranga. Korištenje uljno pigmentiranih boja koje ne zahtijevaju sušenje također znači i da je proces tiska ekološki prihvatljiv, a smanjena je i potrošnja električne energije. Primjerice GD 9630 ima potrošnju električne energije od  maksimalno 1200 W, što je značajno manje u odnosu na laserske pisače.

Također, svi spomenuti Riso sustavi dolaze s kompletno originalnom Riso tehnologijom – Forcejet drop-on-demand. Što se težina papira tiče, one idu od 46 do 210g, dok je maksimalna veličina papira 340x550mm, a minimalna 90x148mm.

Kako nam je rekao gosp. Pigac, riječ je o sustavima koje odlikuje kvalitetan i cjenovno prihvatljiv ispis, uz  široki spektar primjene posebice kod ispisa varijabilnih podataka u boji, kuverata, memoranduma, dopisa…
Da je riječ o sustavima koji svakako imaju svoje mjesto i na našem tržištu, govori i podatak da su do sada instalirana dva GD 9630 modela. Jedan u firmi Cetis Zagreb,  a drugi u suradnji sa slovenskim partnerom tvrtkom Uni-Biro kod kupca u Sloveniji. “S obzirom da Xagent nudi kompletna softverska i hardverska rješenja upravo za masovnu produkciju, obradu, pripremu i arhiviranje, Riso je odlično upotpunio mozaik naših rješenja za transakcijski tisak“, ističe gosp. Pigac.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content