PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Riso – rješenje za kvalitetan i brz transakcijski tisak u boji

Zagrebačka tvrtka Xagent, koja se već više od 20 godina bavi prodajom i održavanjem visoko profesionalne opreme za masovnu produkciju dokumenata i tisak te know-how rješenjima za sortiranje pošiljaka, polovinom ove godine svoj je portfelj obogatila novim brendom. Riječ je o Riso visoko produktivnim ink jet tiskarskim sustavima istoimenog japanskog proizvođača, a Xagent je postao regionalni contractual dealer za Hrvatsku i Sloveniju.

U Xagentu fokusirali su se na high end segment uređaje koji daju odlične rezultate u transakcijskom tisku, a obuhvaćaju dvije skupine uređaja. Prvu skupinu čine full color peterobojni sustavi koji dolaze u varijanti CMYK+ siva, a riječ je o modelu GD 9630 koji ispisuje brzinom od 160 str./min i GD 7330 koji ispisuje 130 str./min.

Model GD 9630 tvrtka Xagent predstavila je ove godine i na sajmu Print 21, a može ga se pogledati i u njihovom  demo centru na adresi Samoborska cesta 145d.

Drugu skupinu uređaja čini FW serija četverobojnih pisača koja obuhvaća modele FW 5000 koji ispisuje brzinom od 90 str./min i FW 5231 s brzinom od 120 str./min. U FW seriju ulazi i crnobijeli model FW 1230.

Ono što je bitno za istaknuti, kako nam je rekao gosp. Saša Pigac, direktor prodaje u tvrtki Xagent, je da svi Riso uređaji koriste uljno pigmentiranu tintu koja ne sadrži vodu pa je samim time otporna na vodu, ali i na svjetlo te na habanje. Drugim riječima, odmah nakon tiska dokument je spreman ili za kuvertiranje ili za daljnju doradu, što je velika prednost u odnosu na ostale ink jet strojeve ovog cjenovnog ranga. Korištenje uljno pigmentiranih boja koje ne zahtijevaju sušenje također znači i da je proces tiska ekološki prihvatljiv, a smanjena je i potrošnja električne energije. Primjerice GD 9630 ima potrošnju električne energije od  maksimalno 1200 W, što je značajno manje u odnosu na laserske pisače.

Također, svi spomenuti Riso sustavi dolaze s kompletno originalnom Riso tehnologijom – Forcejet drop-on-demand. Što se težina papira tiče, one idu od 46 do 210g, dok je maksimalna veličina papira 340x550mm, a minimalna 90x148mm.

Kako nam je rekao gosp. Pigac, riječ je o sustavima koje odlikuje kvalitetan i cjenovno prihvatljiv ispis, uz  široki spektar primjene posebice kod ispisa varijabilnih podataka u boji, kuverata, memoranduma, dopisa…
Da je riječ o sustavima koji svakako imaju svoje mjesto i na našem tržištu, govori i podatak da su do sada instalirana dva GD 9630 modela. Jedan u firmi Cetis Zagreb,  a drugi u suradnji sa slovenskim partnerom tvrtkom Uni-Biro kod kupca u Sloveniji. “S obzirom da Xagent nudi kompletna softverska i hardverska rješenja upravo za masovnu produkciju, obradu, pripremu i arhiviranje, Riso je odlično upotpunio mozaik naših rješenja za transakcijski tisak“, ističe gosp. Pigac.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content