Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Roland DG započinje s prodajom i podrškom za DIMENSE printere

Roland DG, renomirani proizvođač ink jet printera širokog formata te print/cut rješenja najavio je početak prodaje i podrške za DIMENSE, rješenja za digitalni tisak velikog formata s jedinstvenim trodimenzionalnim embossing-om. DIMENSE rješenja razvija i proizvodi DG DIMENSE, nova joint venture tvrtka osnovana u Litvi u listopadu 2023.

DIMENSE se sastoji od Dimensor S ink jet printera u kombinaciji s posebnim medijem koji ima svojstvo pjenjenja pri zagrijavanju, strukturiranu boju za kontrolu pjenjenja te CMYK boje na bazi vode sigurne za korištenje u zatvorenom prostoru. Nakon ispisa, medij se zagrijava grijačem ugrađenim u printer, što dovodi do toga da se područja koja nisu premazana strukturiranom bojom zapjene do 1,5mm debljine. Vjerno pritom ostvarujući zamišljeni dizajn teksture. Ovo inovativno rješenje omogućuje ispis grafike na zahtjev s trodimenzionalnim dojmom.

DIMENSE je razvio i ekskluzivnu liniju medija bez PVC-a, koja je prijateljska prema okolišu i ljudima. Dostupno je nekoliko završnih obrada medija, uključujući mat, antilop, metalik srebrnu, metalik zlatnu, sedefastu i kameleon. To omogućuje proizvodnju široke palete unutarnjih dekoracija, uključujući tapete, kao i POP materijale.

Linija također uključuje tekstilne medije idealne za označavanje u zatvorenom prostoru. To uključuje silikonske rubne grafike, platna, roll-up bannere, itd. . Zbog usklađenosti sa sigurnosnim standardima kao što su AgBB i A+ certifikati, ovi mediji mogu se sigurno koristiti i u zatvorenom prostoru.

“Podaci kažu da je  manje od 5% tiska tapeta digitalizirano i očekuje se ubrzanje ove industrije. Također postoji rastuća potreba za tapetama u komercijalnim objektima jer ljudima pružaju nezaboravno iskustvo te za uredima i životnim prostorima koji su jedinstveni. Rješenja digitalnog tiska igrat će sve aktivniju ulogu u ovom segmentu uređenja interijera. Radujemo se što ćemo iskoristiti našu globalnu mrežu prodaje i podrške kako bismo ovo sjajno rješenje donijeli na globalno tržište uređenja interijera“, rekao je Tony Miller, predsjednik Odjela globalne prodaje i marketinga Roland DG-a.

.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content