Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ručni alati budućnosti

G. Benjamin Loinger, student industrijskog dizajna iz Austrije, nedavno je predstavio ideju, za koju je dobio iF  Design Award 2015.

Naime, njegov proizvod Printtex, ink-jet pisač ispisuje slike valjkom, izravno na zid. Valjak budućnosti više neće biti umočen u boje, već će se glava pisača i spremnici boje brinuti o samoj slici koju želite prenijeti na zid. Cijela stvar će biti kontrolirana pomoću softvera i različitih senzora.

 

Kako izravan ispis na zid zapravo funkcionira? 

Dva senzora za koordinaciju ograničavaju područje zida za ispis a posebni softver prikazuje sliku na ekranu računala. Tada se slika za ispis učitava i postavlja unutar ispisnog područja na ekranu. Dva senzora koordiniraju i definiraju područje ispisa i međusobno su infracrveno povezani. Svaki senzor prenosi dva različita vala koje prihvaća prijemnik i glava pisača. Ovo identificira položaj ispisne glave. Integrirana libela osigurava da je položaj ispravan. Slika se zatim ispisuje pomoću valjka direktno na željenu površinu.

G. Loinger je iskoristio znanje stečeno na grafičkom dizajnu koje mu je pomoglo da razvije ovo tehničko rješenje i ideju. Osnovna ideja je došla iz njegove spoznaje da ljudi imaju ukorijenjenu potrebu da izrađuju i kreiraju svoje vlastite zidove.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content