Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

S tvrtkom Eurocop posjetili smo tvornicu premium papira Clairefontaine

Tvrtka Eurocop, uz cijeli niz drugih brendova, na tržište naše regije već 15 godina donosi vrhunski papir i vrhunsku prateću papirnu galanteriju francuske tvrtke Clairefontaine. Na poziv Eurocopa priliku za posjetiti jednu od ukupno njihove tri tvornice u Francuskoj (četvrta se nalazi u Nizozemskoj) logistički centar te besprijekorno uređen showroom imala je nedavno nekolicina Eurocopovih klijenata s kojima je bio i Print Magazin.

Ljubazni domaćini gosp. Andreas Franzolini, prodajni menadžer za našu regiju te gosp. Raphaël Minqdier, komercijalni direktor tvornice Papeteries de Clairefontaine proveli su nas kroz tvornicu, skladište i showroom te upoznali s bogatim portfeljem kojeg danas čini više od 15 tisuća proizvoda.

Vrhunski papir prema zahtjevima klijenata

Proizvodnja papira u tvornica Papeteries de Clairefontaine započela je prije 165 godina i danas u njoj rade dvije papir mašine. Kapacitet sve četiri tvornice za proizvodnju papira je oko 270 tisuća tona godišnje. U tri tvornice za proizvodnju se koriste djevičanska vlakna, dok jedna koristi 100% reciklirana vlakna.
Najvažniji proizvodni segment čine proizvodnja papira, kuverti, uredskog i papira za tisak. Zatim su tu bilježnice, kreativni i papiri za crtanje (fine art papiri), stationary segment te dnevnici i kalendari fotografije, albumi i foto knjige.

Veliki dio toga nalazi se i u prodajnom portfelju Eurocopa. Između ostalog, obuhvaća i: uredski i fotokopirni papir, papire za digitalni, ofset i ink jet tisak te bilježnice, uredski program, gift i hobby art papire koje plasiraju putem maloprodajnih i veleprodajnih dućana.

Kako nam je rekao gosp. Minqdier, kroz svoje proizvode pokušavaju pokazati što to traži premium segment kupaca kada se radi o papiru. „Znamo da nismo najjeftiniji, ali kvaliteta prati zahtjeve klijenata“, rekao je.

Tvornica papira u zaštićenom ekološkom području

Po čemu je tvornica Papeteries de Clairefontaine posebna? Prije svega smještena je u zaštićenom prirodnom području što je znak da ekološki standardi moraju biti iznimni. Uz tvornicu teče rijeka čije resurse koriste u proizvodnji. Naravno, maksimalno vodeći računa da sve što se vraća u prirodu bude u najčišćem mogućem obliku. A vraća se svega 10% otpada, 90% se reciklira. Snažan fokus na ekologiju vidljiv je i po tome što svi papiri imaju FSC ili PEFC certifikat. Također, do 2025. planiraju se riješiti plastike u svim proizvodima.

Oba skladišta koja smo posjetili također ostavljaju bez daha. Svako se prostire na otprilike 30 tisuća m2 i gotovo su u potpunosti automatizirana u svim procesima. U njima je smješteno oko 25 tisuća paleta, a dnevno se otprema oko 40 kamiona papira koje puni 40-ak AGV-a (Automated Guided Vehicle).

Šećer na kraju dvodnevne posjete bio je novouređeni showroom u kojem se nalaze svi proizvodi iz Clairefontaine asortimana. Pažljivo su složeni i podijeljeni po segmentima pa ne znate biste li prije pregledali rokovnike i bilježnice sa satenski glatkim papirom, papire za tisak jasnih i izražajnih boja ili kuverte te gift ili promo program. Kolekcija za 2024. već je odavno spremna. Potražite je kod Eurocopovih klijenata.


Ovim putem još jednom zahvaljujemo Eurocopu na pozivu te na tome što na naše tržište i u segmentu papira donosi vrhunsku kvalitetu i premium proizvod.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content