Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Obilježen Međunarodni Dan boja

Hrvatska udruga za boje (HUBO) na čelu s predsjednicom izv. prof. dr. sc. Martiniom Irom Glogar i u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom, Grafičkim fakultetom i Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, organizirala je šesto po redu obilježavanje Međunarodnog Dana boja, 21. ožujka 2019. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. U sklopu obilježavanja Međunarodnog Dana boja bila je predstavljena izložba „Boja i materijali“ sastavljena od 20-ak manjih tematskih sastavnica.
U edukativnom dijelu programa održano je 12 zanimljivih predavanja vezanih uz boje, materijal, arhitekturu i dizajn.

Međunarodni_dan_boje_izlozba_Print_Magazin

U pauzi između predavanja posjetitelji su mogli uživati u modnoj reviji koju su pripremili učenici Škole za modu i dizajn, Zagreb, Srednje strukovne škole, Varaždin, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar i Škole likovnih umjetnosti iz Splita, a osim revije, posjetitelji su mogli vidjeti i car wrapping performans pod nazivom „Boje u pokretu“ koji je predstavio g. Andrej Tomljenović iz tvrtke Manus Dei d.o.o..
Tvrtka Nanodiy d.o.o. predstavila je svoju jednostavnu tehnologiju za tisak na tekstil čiji je otisak oduševio posjetitelje koji su se i sami okušali u izradi platnenih vrećica. Od proizvoda svoj je asortiman predstavila tvrtka Chromos-Svjetlost d.o.o., jedan od vodećih proizvođača boja i lakova u Hrvatskoj.

Međunarodni_dan_boje_car_wrap_Print_Magazin

 „Ovogodišnje obilježavanje je znatno veće i posjećenije od prošlogodišnjeg, s puno raznih radionica i predavanja. Nagodinu ćemo se trebati jako potruditi da ovo nadmašimo“, zadovoljno je komentirala predsjednica HUBO-a, gđa Glogar.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content