Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sastanak vijeća ESF – European Sign Federation

U Budimpešti je od 06.-08.04.2017.g. održan redovni sastanak vijeća European Sign Federation (ESF). Sastanku je prisustvovalo oko 40 predstavnika zemalja iz cijele Europe koji su mogli raspravljati o najvažnijim temama ali u isto su se vrijeme imali priliku upoznati s glavnim gradom Mađarske.

 

 

Predsjednik ESF-a, g. Hans Joachim Kremser je pozdravio sve prisutne te se zahvalio  na sjajnoj organizaciji mađarskim predstavnicima.

Gosti sastanka su također bili g. Lori Anderson te g. Brandon Hensley iz  International Sign Association (ISA), koji su prisutnima predstavili svoj odgovor na izazov pronalaženja dobro obrazovane radne snage, nazvanu Digital Badge- što predstavlja elektroničko priznanje vještina, učenja i ostvarenja zaposlenika.

Na sastanku se raspravljalo o uvođenju tvrtki u Federaciju koje se odnose na proizvodnju komponenti. One bi postale članovi bez prava glasa. Ovaj korak služi zajedničkom cilju proizvođača da se uključe u proces istraživanja i razvoja što bi rezultiralo boljim materijalima.

Najvažniji dugoročni cilj ESF-a je stvaranje usklađenih tehničkih propisa uz sudjelovanje međunarodnih odbora zaduženih za stvaranje takvih usklađenih propisa a sve u cilju smanjenja prepreka u međunarodnoj trgovini.

Prihvatili su dokument ESF- Kodeks za projektiranje, izgradnju, ugradnju i održavanje reklamnih, dekorativnih i opće namjenskih znakova. Taj dokument usklađuje sve zahtjeve u skladu s europskim standardima za sigurnost i održivost. ESF namjerava da taj kodeks stupi na snagu do kraja 2017.g., te da se pretvori u Europski standard (EN) u roku od 3 godine.

Članovi ESF-a su se također osvrnuli na ekonomsku situaciju vlastitih tržišta. Zajednička obilježja svih zemalja su bila vrlo uspješna 2016.g., te lagani početak 2017.g.. Kada je riječ o tržišnim trendovima, proizvođači imaju veliki rast u uređenju interijera, wrap-u vozila i digitalnom znakovlju.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content