PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Savršeni spoj HP Stitch tehnologije i modne industrije

Odličan spoj tehnologije tiska na tekstil i kreativnosti pokazan je u zimskoj kolekciji mlade modne dizajnerice Jelene Holec, koja je uz pomoć pisača HP Stitch S500 u tiskari Šimić & Co.,koja je vlasnik stroja, izradila tisak svojih maštovitih kreacija.

Naime, zahtjevi korisnika sve više idu u smjeru manjih narudžbi različitih boja i uzoraka čime se krajnjem korisniku nudi personalizirani pristup te je i dizajnerica poželjela sama kreirati boje i uzorke na tkaninama koje je izradila uz pomoć HP Stitch tekstilnog pisača što joj je omogućilo iznimno žive boje, posebne dubine što cijeloj kolekciji daje dozu razigranosti, idealne za zimske dane pred nama. Brz i kvalitetan digitalni tisak iznimno joj je važan jer često proizvodi male serije i radi po narudžbi klijentica pa izrada materijala mora biti brza i precizna.

Tekstilni sublimacijski pisač HP Stitch u sebi ima integrirane zanimljive značajke koje ga izdvajaju od konkurencije, a osmišljene su sa željom da ponude rješenja za neke od najčešćih nedostataka kod digitalnog tiska na tkanine. Jedan od postojećih problema kod digitalnog tiska na tekstil je nekonzistentnost boje na uređajima i različitim lokacijama. Kod HP Stitch pisača ovo je riješeno s ugrađenim spektrofotometrom koji omogućuje spremanje parametara boje čime je omogućena dosljedna reprodukcija boja za svaki posao i mogućnost njezine reprodukcije na različitim uređajima.
Brzi tisak i izražajne boje odlika su ovog pisača koji je idealan ne samo za modnu industriju nego i za industriju interijera te sport jer se lako tiska na sportskoj odjeći i opremi. Izrazito saturirane boje pa čak i dubina crne oduševljavaju sve korisnike, a posebno je važno što pisač svaki put otiskuje istu nijansu boje.

Partnerstvo s tvrtkom Fortuna Digital, koja je zastupnik HP Stitch tekstilnih pisača, omogućilo je dizajnerici Holec da uvijek iznova dobije jednaku kvalitetu tiska na tkaninama što je njezin prepoznatljiv potpis.

„Jako mi je važno da su tkanine od kojih radim odjevne komade u jednako kvalitetnoj paleti boja kao što sam ih ja digitalno kreirala i upravo tu kvalitetu i dinamičnost digitalnog tiska omogućio mi je HP Stitch pisač i vrhunska ekipa stručnjaka iz tiskare Šimić & Co. koji se već 30 godina bave tiskom na tkanine. Ovako tiskane tkanine garantiraju dugoročnost boje, nijanse su žive, duboke i ne blijede. S obzirom da kombiniram crne i sive tonove s purpurnim i maslinastim jako mi je važna preciznost i kvaliteta tiska na tkanini“, izjavila je dizajnerica Jelena Holec.

Kako izgleda cijeli proces od tiska do izrade kolekcije pogledajte u videu!

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content