Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Seiko: Inovacije i kvaliteta kao prioritet

Intervju sa g. Matej Diettrich, šefom kontrolinga poduzeća Siko za područje istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike

 

 

Koje novitete Seiko predstavlja ove godine na FESPI?
Inovacija iz Seika je pisač serije M, baziran na ekosolventnoj boji vrlo visoke koncentracije pigmenta. To je naročito vidljivo kod crne boje i kod materijala kao što jebacklight. Intenzitet otiska na backlight materijalima je znatno pokrivniji od tiska klasičnim ekosolventnim bojama. Ovo je jedinstvena inovacija koja nas stavlja u znatno bolji položaj u odnosu na konkurenciju. Također imamo inovacije na području softwera. Novorazvijeni softver omogućuje znatno veće brzine naših pisača u najkvalitetnijem modu čime se povećava produkcijska brzina naših pisača. Osim softwerskog dijela došlo je i do nekih inovacija u području konstrukcije pisača koje su nam omogućile veće brzine koje se sada kreću u rasponu od 55- 65m2 u satu.
U usporedbi sa konkurencijom, Seikovi pisači imaju znatno višu cijenu tinte. Hoćete li korisnike Seiko pisača razveseliti nižom cijenom tinte?
U zadnje vrijeme aktivno radimo na edukaciji korisnika kako se koristi boja. Za kvalitetan otisak manje ćete utrošiti boje koja ima veće zasićenje pigmentom. Seiko je poduzeće koje u svom proizvodnom segmentu posjeduje tri osnovne tehnologije neophodne za tisak a to su proizvodnja print glava, pisača i boja što nam omogućuje vrlo dobru usklađenost cijelog sistema i cijena otisaka po kvadratnom metru je vrlo prihvatljiva cijena uz odličnu kvalitetu otiska. Kupac je naviknut procjenjivati cijenu otiska po cijeni litre tinte a mi educiramo ljude da rade izračun po cijeni m2 otisnute vrlo kvalitetne aplikacije. Za pisače M serije, imamo mogućnost kupnje većih pakiranja od 3 litre gdje je cijena ispisa još niža.
Kako ste zadovoljni prodajom u regiji Adria ili Balkan?
Zadovoljni smo prodajom na tom tržištu. Imamo dosta prodanih produkcijsklih pisača H serije. Veseli nas da nam naši stari kupci ostaju vjerni i ponovo kupuju Seikove pisače, a i dobru reputaciju imamo kod kupaca koji odrađuju agencijske poslove i trebaju malo veće produkcije. Oni trebaju nešto višu kvalitetu za svoje klijente i u tom segmentu imamo dobru prodaju. Oni su više okrenuti M seriji.
U kojoj je fazi suradnja sa 3M-om na MCS garanciji za ispis prometne signalizacije?
Riječ je o određenoj garanciji naručiteljima prometne signalizacije kojim poduzeće 3M isporučuje medij- najčešće reflektivnu naljepnicu, a Seiko radi otisak svojim pisačima sa bojom visoke koncentracije pigmenta. Ovo su vrlo zahtjevne aplikacije zbog karakteristika koje je potrebno zadovoljiti. Prometni znak treba imati određena reflektivna svojstva i biti vrlo vidljiv. Garancija na našem području je od 7-8 godina na ispis i medij.
Prije se to odrađivalo sitotiskom ili UV printom. Mi smo tehnički odradili posao i sada je u toku certifikacija cijelog procesa.
Hoćete li ulaziti u segment sublimacije?
Seiko je unatrag nekoliko godina predstavio Color Textiler 64DS pisač. Baziran je na uljnoj bazi za razliku od većine današnjih pisača koji su bazirani na vodenoj bazi. Cijena samog tiska je viša u odnosu na vodenu bazu. Razlog je u količini pigmenta gdje uljno bazirana boja sadrži veće količine pigmenta i daje bolju kvalitetu otiska.
Gdje vidite Seiko u narednim godinama?
Seiko je orijentiran na proizvođače srednje produkcije, višeg nivoa kvalitete. Naši pisači su konstruirani da mogu odrađivati od 30 do 60m2 na sat otiska vrlo visoke kvalitete. Prednost nam je u tome što proizvodimo kompletan proizvod unutar našeg poduzeća i možemo prilagoditi print glavu karakteristikama pigmenta, pisač potrebama print glave. Imamo mogućnost usklađivanja cijelog sistema za razliku od drugih proizvođača koji se prilagođavaju ili print glavi ili boji. To je razlog vrhunske kvalitete otiska i odlične brzine ispisa na našim pisačima. Naši kupci u tom vide svoje komparativne prednosti.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content