Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Seiko prodao svoju proizvodnju pisača velikog formata OKI-ju

Gospodin Matej Diettrich, direktor prodaje za Istočnu Europu, Bliski Istok i Afriku komentira spajanje Seiko i OKI kompanija: “OKI Data Corporation je potpisala ugovor sa Seiko Instruments Inc o kupnji proizvodnje pisača velikog formata. Ugovor je sklopljen u 7. mjesecu, a spajanje firmi je trebalo biti završeno 1.10.. Sam proces spajanja dva japanska poduzeća će vjerojatno trajati malo duže. Potrebno je spojiti dva različita sistema poduzeća u raznim zemljama. Oki Njemačka je ogroman ured sa preko 100 zaposlenih koji sada treba spojiti sa Seiko SII uredom. Sve to treba biti udruženo financijski, na nivou zaposlenih, u marketingu, servisu itd. Tu su protokoli koji se rade poslije leaderpointa što znači da više ne postoji Seiko Infotech nego smo Oki Infotech. Trenutno radimo na novom brandingu strojeva te je on isto u nekoj tranziciji. Neki ugovori su potpisani za isporuku strojeva pod nazivom SII i to moramo poštovati. Ovaj period je takozvani “transition managment” i planiramo da ćemo ga završiti do kraja naše fiskalne godine tj. 1.4.2016. godine. Također se mijenjaju centralni ured Seika koji ćemo seliti iz Frankfurta u London, gdje je sada glavni OKI ured. Svi ovi protokoli koje moramo proći su namijenjeni potpunoj integraciji Seiko II poslovanja u sustav OKI Data Corp.”

Koji su Vaši zadaci u ovoj tranziciji?
Poslovanje ova dva sistema nije identično. Seiko uredi u svijetu imaju iskustvo sa tiskom velikih formata a OKI uredi sa A3+ i bijelim tonerom. Trebamo vidjeti kako ćemo najoptimalnije spojiti ove urede a da naši kupci ne osjete pad kvalitete. Moj posao je kontrola tih vanjskih ureda. Prošlo je dva mjeseca od spajanja i to je nedovoljno vremena da se sve posloži. Očekujem da ćemo do kraja siječnja završiti spajanja ureda.

Možemo li saznati cijenu koju je OKI platio za preuzimanje Seiko II poduzeća?
Nažalost ne, jer se kod japanskih transakcija nikad ne zna koja je bila cijena. Američke tvrtke uvijek objavljuju te podatke ali sve u svrhu marketinga, čime pokazuju moć.

Koje pozitivne učinke očekujete od ovog spajanja dvaju velikih poduzeća?
OKI je sa svojom LED tehnologijom ispisa i bijelim tonerom značajno poduzeće u grafičkoj branši i tisku A3+ formata. Seiko II je vrlo jak u proizvodnji pisača širokog formata. Ovom akvizicijom se novom poduzeću otvaraju nova tržišta. Sinergijom očekujemo smanjenje troškova distribucije, prodaje i održavanja proizvoda te razmjenu pozitivnih iskustava obje kompanije.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content