Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sistrade alat za učinkovito upravljanje potrošnjom energije

Tvrtka Sistrade posvećena je guranju i poticanju svih svojih nacionalnih i međunarodnih partnera u smjeru Green Deal ciljeva Europske unije o ugljičnoj neutralnosti do 2050. Za postizanje ovih ciljeva potrebno je provesti i implementirati snažne mjere.

Uzimajući u obzir trenutnu potrebu za opskrbom energijom te svjetsku nestabilnost energetskih tržišta, koja je trenutačno dovela cijene nafte i plina do gotovo najviših razina u desetljeću, prisilila je EU da ubrza proces kako bi postala održivija i manje ovisna o neobnovljivim izvorima energije.

Proizvodna industrija predstavlja gotovo 15% europskog energetskog proračuna i još uvijek koristi “sive” izvore energije koji rezultiraju visokim emisijama CO2. Kako bi se krenulo prema industrijskoj dekarbonizaciji, korištenje obnovljivih izvora energije je ključno. No, energetska učinkovitost, koja je na sličnoj razini važnosti, često se zanemaruje. S obzirom na trenutnu situaciju, poboljšanje energetske učinkovitosti u industriji ključno je za odvajanje gospodarskog rasta od negativnih klimatskih utjecaja i industrijskog razvoja.

Iz tih razloga, Sistrade je predan u pomaganju svojim partnerima da krenu u održivom smjeru. Sistrade-ov alat za upravljanje energijom (Sistrade Energy Management tool) klijentima pruža informacije o tome gdje se unutar tvrtke koriste njihovi resursi. Time pruža informacije koje pomažu u promicanju učinkovitije proizvodnje, što drugim riječima znači i stvaranje konkurentnijih i održivijih proizvoda. Uzimajući u obzir porast energetskih troškova, nepredvidivost tržišta i niske marže, alat je to koji se može u potpunosti integrirati sa Sistrade-ovim MES i ERP sustavima. Tako može pružiti točniju cijenu proizvoda ovisno o različitim scenarijima u industriji. Na taj se način povećava konkurentnost tvrtke i promiču odgovornija rješenja.

Pročitajte cijeli članak u online izdanju Print Magazina.
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content