Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sjaj i snaga promotivnih proizvoda na sajmu PSI

Na samom početku nove poslovne godine, u Düsseldorfu je od 10. do 12. 1., nakon dvije godine pauze, održan sajam promotivnih proizvoda PSI. Radi se o jednom od najpoznatijih europskih sajmova za industriju promotivnih proizvoda.
Sajam je tako, odmah na početku godine, poslao toliko potreban signal novog početka i optimizama.

Iako je ovogodišnje izdanje održano na znatno manjem prostoru, nego ono 2020. (umjesto ondašnjih pet, ovaj put izlagači su popunili dvije hale), atraktivnih rješenja nikako nije nedostajalo.

Podaci organizatora kažu da je na sajmu bilo 487 izlagača i 10.509 posjetitelja iz 75 zemalja. Među izlagačima posebno su se ove godine isticale tvrtke iz Turske i Poljske. Nedostajao je, pak, velik broj vodećih europskih distributera. Disperzija sajmova ove tematike, učinila je svoje.
Za razliku od prijašnjih godina, izlagača iz naše regije bilo je svega tri. Tvrtka Rogač iz Slovenije te iz Hrvatske Umbra Design i Hrvatski kišobran. Za razliku od izlagača, posjetitelje iz naše regije sretali smo puno više!

Tvrtke se prilagodile trendovima

Organizatori su zadovoljni. Kažu da su njihova očekivanja nadmašena posebno međunarodnom posjećenošću.
Jasno je, dakle: promotivni proizvodi i njihova industrija su se vratili.

„Promotivni proizvodi ponovno su postali najrelevantniji komunikacijski kanal za mnoge tvrtke“, objašnjava Steven Baumgärtner, predsjednik Udruženja njemačke industrije promotivnih proizvoda. Dodaje da čak 39% tvrtki ponovno koristi promotivne proizvode za komunikaciju sa svojim klijentima.  

Ono što je bilo posebno zanimljivo vidjeti je snaga i agilnost kojom su tvrtke prilagodile svoje proizvode aktualnim zahtjevima i trendovima koristeći održive materijale i suvremene tehnologije.

Ipak, izlagači i organizatori se slažu da “održivost” igra odlučujuću ulogu za 91% tvrtki pri kupnji promotivnih proizvoda. Stoga ističu da proizvodnja na način koji štedi resurse i prodaja proizvoda s dužim životnim vijekom mora postati norma.

Održivost i kvaliteta na visokoj razini

U isto vrijeme, svijest o kvaliteti promotivnih proizvoda nastavila je značajno rasti tijekom posljednjih godina. Vidljiv je također i odmak prema promotivnim proizvodima višeg cjenovnog ranga. Moglo se to vidjeti i na lanjskom, prvom domaćem sajmu promotivnih proizvoda, Promodays.

Unatoč znatno manjem broju izlagača, sajam promotivnih proizvoda PSI pokazao je da industrija promotivnih proizvoda još nije rekla svoje. Novo izdanje već je najavljeno za 9. – 11. 1. 2024.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content