Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Škotske novčanice od polimera

 

Clydesdale banka, jedna od tri banke koja proizvodi novac, zatražila je da se pomoću pisača De La Rue ispiše nova novčanica od 10 funti. Već su promijenili novčanicu od 5 funti.

Nova novčanica od 10 funti će imati sliku škotskog pjesnika Roberta Burnsa te sliku Edinburgha. Sigurnosna obilježja bit će transparentni dio uz posebne optičke varijable koje mijenjaju boju. Prema riječima menadžera Clydesdale banke, uvođenje nove novčanice od pet funti smanjilo je krivotvorenje novčanica, a polimerna novčanica je i ekološki prihvatljivija.

U rujnu će biti uvedena polimerna škotska novčanica od 10 funti, baš kao i nova polimerna novčanica od strane Bank of England. Englezi su također prošle godine uveli polimernu verziju novčanice od 5 funti.

Bank of Scotland nedavno je predstavila svoju vlastitu novčanicu od 10 funti, napravljenu od polimera s Glenfinnan Viaductom, poznatim iz filmova Harry Potter i slikom škotskog pjesnika – pisca Sir Waltera Scotta.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content