Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

„Slobodna“ plava i “energična” žuta Pantone boje podrške

Krajem 2021. globalni autoritet za boje, Pantone Institut, odabrao je Pantone 17-3938 Very Peri – živopisnu plavo-ljubičasto za boju godine. Ovo je ujedno i prvi put da je Pantone kreirao potpuno novu boju umjesto da je odabrao neku od postojećih kombinacija. “Bilo nam je jako važno smisliti novu boju jer sada imamo potpuno novu viziju svijeta”, rekla je tada Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Instituta za boje Pantone.

No, nakon ruske invazije na Ukrajinu, Pantone je odabrao nove glavne boje za 2022. To su žuta i plava – boje ukrajinske zastave. “Slobodna” plava i “energetska” žuta. To su boje koje je Pantone koristio da pošalje poruku podrške i mira. Kao ilustraciju, Pantone je dodao fotografiju suncokreta na plavom nebu. Suncokret je, naime, nacionalni cvijet Ukrajine i simbolizira mir i ponos.

Putem svojih profila na društvenim mrežama Twitter, Facebook i Instagram, Pantone je s kromatskom definicijom njezine zastave iskazao svoju podršku Ukrajini.

Pantone je još jednom pokazao da je boja temeljni dio života, kao i dizajna i vizualne kreativnosti. U stanju je povesti gledatelja ili potrošača prema određenom emocionalnom stanju ili stanju duha. Iz tog razloga postaje važno oružje za razradu moćnih proizvoda i poruka.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content