Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Stiže novi Ricoh DTG Ri1000

Da Ricoh snažno razvija svoj portfelj kako bi klijentima pomagao u diversificiranju usluga i proširenju i unapređenju ponude, moglo se vidjeti na ovogodišnjoj FESPA-i.
Na štandu koji je bio u znaku slogana „Print Redifined“, Ricoh je predstavio rješenja osmišljena da pruže kompletnu podršku pružateljima usluga tiska.
Među rješenjima dizajniranim s ciljem da zadovolje sve veću potrebu za što raznovrsnijim poslovima, Ricoh je predstavio latex roll-to-roll pisač velikog formata Ricoh Pro™ L5160. Pisač je to koji je na europskom tržištu dostupan od travnja ove godine, a na hrvatskom tržištu sve informacije moguće je dobiti kod ovlaštenog distributera tvrtke Eurocop.

U segmentu tiska iz arka u boji Ricoh donosi peterobojni pisač Ricoh Pro™ C7200x koji pruža mogućnost ispisa na različitim medijima. Kako su nam rekli na štandu Ricoha, upravo zbog pete boje radi se o jedinstvenom stroju na tržištu jer uz CMYK donosi i petu boju koja omoguće bezbojan toner za potrebe sigurnog tisak te neon pink i bijelu. Za ovaj su pisač nedavno dobili i certifikat zahvaljujući kojem mogu raditi  i tisak ambalaže za hranu.

U segmentu dekorativnog tiska i sign & displaya Ricoh je prošle godine predstavio UV flatbed pisač velikog formata Ricoh Pro™ T7210, a ove su godine pokazali drugu generaciju ovog pisača Ricoh Pro™ TF6250, Inače, prvi Ricoh flatbed u Europi prodan je upravo u Hrvatskoj tiskari Grafoprojekt. I prva i druga generacija rađena je na istoj platformi, što znači da je riječ o istoj tehnologiji, a ono što je novo je veličina plohe za ispis koja je sada 2.5 x 1.3 metra, a predstavljene su i nove boje koje omogućuju postizanje većeg color gamuta u odnosu na prvu generaciju.

Za sve one koji namjeravaju ući u segment tiska na tekstil, koji iz godine u godinu bilježi sve veće stope rasta, Ricoh je predstavio dva rješenja: mali, jednostavan entry level DTG pisač Ri 100, za veće zahtjeve na tržištu dostupan je model Ri 6000, a na FESPA-i je predstavljen i najnoviji DTG Ri1000 koji donosi veću brzinu ispisa, jer u sebi ima Ricoh industrijske ispisne glave te održiviji i trajniji otisak. Riječ je o pisaču koji će u prodaju biti dostupna početkom lipnja, a svi zainteresirani moći će ga vidjeti na štandu tvrtke Eurocop na sajmu Intergrafika.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content