Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Znate li koje su dvije tehnologije bile najpopularnije na sajmu Print21?

I dva mjeseca poslije, još uvijek se priča o sajmu Print21, koji se održao ovog proljeća na Zagrebačkom Velesajmu. Uz izložbeni dio, sajam je posjetiteljima pružio i edukacijski kutak, ovaj put malo drugačiji. Naime, u sklopu sajamskog Coffee cornera uživali smo u kavi i slušali zanimljiva predavanja i panele o DTG i DTF tehnologiji, tisku etiketa, važnosti implementacije ERP sustava i digitalnoj doradi.
Tema prve radionice bile su DTG i DTF tehnologije tiska. Odabrali smo ih jer su posljednje dvije godine ove tehnologije iznimno popularne među tiskarima. Što je razlog popularnosti, za koje se aplikacije koriste, koji su najčešći problemi… tek je dio pitanja na koje smo pokušali odgovoriti. Gosti su nam bili svi od reda vrsni znalci: gosp. Marko Dikanić, iz tvrtke DIT, Igor Čivrag iz tvrtke ScreenTeam, Danijel Galinec iz tvrtke Nanodiy i Dalibor Jager iz tvrtke Azonprinter.

Na samom početku radionice upoznali smo se s osnovama obje tehnologije i razjasnili razlike. DTF je puno pogodniji za umjetne materijale, dok je DTG okrenut pamuku.
Jedna od bitnijih razlika ovih tehnologija odnosi se na održavanje. DTG zahtijeva svakodnevni rad i održavanje boje, posebice bijele koja izaziva zaštopavanje i zato traži redovito čišćenje. Što se boja tiče, važno je znati da nije svaka boja za svaki pisač.
Kada je riječ o korištenju, kod obje tehnologije važno je korisniku objasniti što od koje tehnologije može očekivati. Krajnji rezultat ovisi o vrsti majice, temperaturi preše, vlagi zraka, prajmeru, meltu, boji, održavanju stroja…

„Važno je slijediti određene korake koje treba raditi redovno i ne bi trebalo biti problema“, rekli su naši gosti. Što se unaprjeđenja ovih tehnologija tiče, mišljenja su da je ono moguće još jedino kod brzine. Smatraju da će se tržište uravnotežiti i da će obje tehnologije imati svoje mjesto na tržištu.

Pogledajte video s radionice i saznajte najvažnije ključne točke ovih tehnologija!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content