Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Što sve donosi konferencija “Digitalna ambalaža”

 


 Kao relativno nova tehnologija, digitalni tisak tek počinje svoj prodor na tržište ambalaže i pokazuje svoj pravi potencijal, prije svega u pogledu neograničenih marketinških mogućnosti. Ekonomska isplativost i produktivnost te razina kvalitete otiska kontinuirano se poboljšavaju, čineći je sve konkurentnijom analognim tehnologijama i to ne više samo pri malim nakladama. Tvrtke svih oblika i veličina počinju prepoznavati potencijal digitalnog tiska ambalaže, a oni koji to ne prihvate, riskiraju ostati na začelju. Svi ostali bit će na  prvoj regionalnoj konferenciji posvećenoj digitalnom tisku ambalaže.

 

Iz programa izdvajamo: 

 

  • Tehnike digitalnog tiska ambalaže danas – mogućnosti i primjena
    doc. dr. sc. Igor Majnarić, Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  • Današnji komercijalni tisak gotovo je nemoguće zamisliti bez primjene digitalnih tehnologija otiskivanja. Postupci otiskivanja na zahtjev, tiska malih naklada i personalizacija grafičkih proizvoda u potpunosti su se udomaćili u proizvodnji knjiga i brošura. Međutim, kod tiska ambalaže zahtjevi su potpuno drugačiji. Elektrofotografija s praškastim tonerom, elektrofotografija  tekućim tonerom, ink jet, tonejet (tehnologija tiska na lim) i nanografija tehnologije su koje mogu odgovoriti na tražene zahtjeve. U predavanju će biti predstavljeni njihovi principi, prednosti i nedostaci bez kojih je nemoguće zamisliti cjelokupan proces proizvodnje suvremene ambalaže.

  • Razmišljanje izvan okvira – digitalni tisak ambalaže – inovacije i trendovi
   Paul Jenkins, The PackHub, Ujedinjeno Kraljevstvo
  • Znate li koji su najnoviji globalni trendovi digitalnog tiska vezani uz inovacije u ambalaži,  kako oblik ambalaže utječe na robnu marku te zašto personalizacija i različite inačice ambalaže privlače potrošače? Saznat će te od direktora vodeće britanske konzultantske kuće specijalizirane za ambalažnu industriju. 

  • Digitalni tisak etiketa iz role i tisak sekundarne ambalaže
   Dean Tolp, Grafik.net d.o.o, Zagreb
  • Svjedoci smo da proizvođači digitalnih tiskarskih strojeva danas ulažu znatne resurse u proizvodnju strojeva specijaliziranih za tisak ambalaže. Razlog tome je stalni rast ukupne potrebe za otisnutom ambalažom, personalizacija, manje naklade, skraćivanje rokova proizvodnje, itd..  
  • Jedan od lidera na području UV ink jet tehnologije je i tvrtka Durst sa svojim strojevima TAU – za digitalni tisak etiketa iz role i DELTA – za tisak sekundarne kartonske ambalaže. Svi modeli navedenih strojeva različitih su performansi i modularni ovisno o potrebama kupaca. Spadaju u najsofisticiraniju tehnologiju digitalnog tiska danas, a svaki novi model znači i korak naprijed kada je u pitanju brzina, rezolucija i raspon boja (npr. TAU330 RSC osim CMYK i bijel boje nudi mogućnost tiska sa dodatne tri RGB boje – narančastom, ljubičastom i zelenom). Sve što vam treba!

  • Vrijeme je za digitalnu transformaciju u ambalažnoj industriji
   Gergely Hidegkuti, HP Inc. Ltd., Mađarska
  • Digitalna tehnologija posljednjih desetak godina unijela je promjene u niz segmenata grafičke industrije – od uredskog ispisa, preko fotografije pa sve do komercijalnog tiska. Svaka od ovih transformacija događala se vrlo brzo, stvarajući nove igrače na tržištima, čineći postojeće još uspješnijima te ostavljajući iza one koji nisu spremni. S obzirom da je digitalno doba stiglo u industriju ambalaže, korisno je i zanimljivo vidjeti opće mogućnosti transformacije, te istaknuti prije svega mogućnosti koje su posebno primjenjive u ambalažnoj industriji, ali i skrenuti pažnju na rizike. 

  • Multipress – kompletno rješenje za upravljanje poslovanjem tiskara
   Davy Verstaen, DataLine Solutions, Belgija 
  • Želite integrirati sve administrativne, financijske i logističke poslovne procese zajedno s proizvodnjom i menadžmentom u organiziran i jednostavan upravljački sustav? Potreban Vam je „mozak svake tiskare“, pametno softversko MIS / ERP rješenje za digitalni tisak, široke formate, ofsetni tisak, web tisak, znakovlje (signage), sitotisak… Rješenje postoji, a između ostalog pružit će Vam i kalkulacije temeljene na stvarnoj proizvodnji, omogućiti kombinaciju modula za postizanje profitabilnosti malih naklada, dati vlastito web-to-print rješenje…

  • Dodajte vrijednost svojoj ambalaži uz digitalni tisak
   Admir Joldić, Xerox Adria, Ljubljana

  • Digitalna dorada – kako biti drugačiji
   Konica Minolta …

  • Predstavljanje EU fonda “Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP”
   Valentina Salaj Ćetković, Valzor d.o.o., Zagreb
  • Potpore EU fonda “Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP” iznose od 750.000 do 15.000.000.  Iz projekta se može financirati gradnja i rekonstrukcija proizvodno-poslovnih objekata, kupnja strojeva, opreme, hardvera i softvera, inozemni sajmovi te priprema i provedba EU projekta. Trajanje projekta je 2 godine. 
  • Osnovni intenzitet potpore je 45% za mikro poduzetnike (1 do 9 zaposlenih), male poduzetnike (10 do 49 zaposlenih) te 35% za srednje poduzetnike (50 do 249 zaposlenih). Objava natječaja očekuje se krajem 2017. godine.

 

Prijavnicu preuzmite ovdje!

 

Uz stručni program očekuju Vas i live demonstracije digitalnog stroja Xerox Versant 180 te Mimaki UV printera i plošnog rezača.

 

SPONZORI DIGITALNA AMBALAŽA - svi

 


Najnoviji oglasi
 • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content