Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Strojni vez sve popularniji dodatak tisku

Da strojeve za vez itekako ima smisla dodati već postojećim poslovima tiska vidjelo se na prvom ovogodišnjem sajmu Print21 u Novom Sadu i potvrdilo na drugom održanom u Zagrebu. Naime, tvrtka Elektroterm u Zagrebu je predstavila strojeve za vez japanskog brenda Tajima, renomiranog globalnog proizvođača strojeva za vez s naprednom tehnologijom.

Kako nam je rekao gosp. Denis Premec, voditelj prodaje u tvrtki Elektroterm, strojni vez ili štik odlična je alternativa tisku iz nekoliko razloga:  

  • daje sofisticirani izgled proizvodima. Svojom teksturom pruža potpuno drugačiji vizualni dojam u odnosu na ravni tisak
  • dodavanjem usluge veza privlači se veći broj klijenata, a dodatna usluga može značiti veću prodaju i profit
  • iznimno je trajan te traje koliko i proizvod kojeg koristimo.

Na sajmu su premijerno pokazali model TMBR. Kako nam je rekao, to je novi stroj koji u sebi ima novu funkciju. Radi se o automatskoj papučici (Digitally Controlled Presser Footu, DCP) koja kod zahtjevnih odjevnih predmeta ili zahtjevnih struktura ubrzava cjelokupni proces. Također, papučica se može podešavati prema različitim debljinama materijala.
Stroj ima 15 igala, odnosno 15 boja konaca. Automatski mijenja boje ovisno o tome kako su raspoređene kroz program, odnosno kako je napravljen dizajn.
U seriji su također i modeli s 6, 12 i 18 igala.

Reakcije posjetitelja su, kaže, odlične. Posebno su im bile zanimljive mogućnosti koje se postižu u dizajnu kroz primjenu različitih vrsta konaca za strojni vez. Rezultat je uvijek precizan i prekrasan vez od tankog do 3D veza.

Zašto se sve više grafičara odlučuje i za strojeve za vez te kolika je investicija, pogledajte u Print Reportu dostupnom i na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content