Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Summa preuzima Valiani i širi poslovanje flatbed rezača

Slika preuzeta sa: Summa, LinkedIn

Summa i Valiani udružuju snage spajanjem svojih tvrtki. Summa preuzima Valiani kako bi ojačala svoju poziciju vodećeg proizvođača opreme za završnu obradu tiska. Iako spojeni, poslovanje će se nastaviti kao i prije uz nadopunjavanja kako bi kupcima ponudili još širi raspon rješenja za rezanje.

Valiani, sa sjedištem u Certaldu, Firenca, Italija, razvija i proizvodi male i srednje, visoko pouzdane flatbed rezače sa svjetskom distribucijskom mrežom. Njihov inovativni pristup osigurao im je rast i na drugim tržištima. Primjerice, najnoviji Omnia stroj za rezanje s automatskim punjenjem jedinstveno je automatizirano rješenje za tržište valovitog i preklopnog kartona. Također, potpuno nova Integra nudi privlačan završni proizvod za tržište Sign & Display.

Nico Valiani, izvršni direktor i sin osnivača tvrtke, oduševljen je zbog spajanja. „Posljednjih godina obnovili smo kompletan portfelj sa širim rasponom rješenja. Značajni rast dokaz je da se isplatilo. Međutim, znam da ima još puno više potencijala. Stoga smo moja obitelj i ja uvjereni da ćemo članstvom u Summa grupi ubrzati naš rast i našim kupcima pružiti puno više mogućnosti“, kaže gosp. Valiani.

„Ideja za bližu suradnju pokrenuta je na sajmu Fespa Amsterdam prošle godine. Stoga smo htjeli potpisati i najaviti ugovor tijekom ovogodišnjeg izdanja Fespe u Berlinu kao vodećeg događaja na tržištu”, rekao je Geert Pierloot, izvršni direktor Summe.

Asortiman proizvoda im je, ističu, iznimno komplementaran. Puno je  kupaca koji traže manja, pristupačnija, ali pouzdana rješenja. Stoga obje strane naglašavaju kako je spajanje uzbudljiv korak. Također  ispunjava i Summinu ambiciju da poveća svoju prisutnost na drugim tržištima i ojača poziciju na tržištu ambalaže (kartona).

Obje tvrtke nastavit će raditi pod svojim trenutnim nazivima i sa postojećim upravljačkim timovima.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content