Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Susret slikara i gosp. Magnusa iz Guandonga – tisak postaje umjetnost

Tisak može postati umjetnost zahvaljujući iznimnim performansama koje jamče folije Nano-Tack i Dotty Satin. Radi se o plastičnim folijama s nano-usisnim čašicama iz Guandong linije Mr Magnus. Ove posebne folije izrađene pomoću nanotehnologije, odabrala je i češka slikarica Zuzana Mesárošová. Poznatija je kao Freyja Art, a s njima je stvorila ekskluzivnu liniju folija za prozore inspiriranu djelom Šumski anđeo.

Umjetnica nije željela samo folije koje reproduciraju sliku, već dobiti jedinstvene aplikacije koje bi mogle stvoriti igru svjetla u izložbenim prostorima. Taj je zahtjev u stvarnost pretvorila češka tiskara Amos Typo u suradnji s Igepa Groupom. Odmah su prepoznali Nano-Tack i Dotty Satin folije kao idealno rješenje. “Bio sam impresioniran širokim rasponom mogućnosti primjene koje nudi Guandongova nova linija proizvoda Mr Magnus”, kaže Miroslav Hejl iz tvrtke Amos Typo.

Nano-Tack i Dotty Satin folije

Nakon nekoliko preliminarnih testova provedenih u The MoonGrailShop-u, maloj lokalnoj obrtničkoj tvrtki koja je koristila Mr Magnusa za proizvodnju prozorskih folija s keltskim ukrasnim motivima, Amos Typo odmah je predložio Nano-Tack i Dotty Satin folije Freyja Artu. Bili su impresionirani kvalitetom folije i wow-efektom.
“Jedinstvena prozirnost i ultra-sjajni prozirni završetak Guandongovih medija pokazali su se idealnim za reprodukciju njezinih slika”, kažu u tiskari Amos Typo. Rezultat su jedinstvene aplikacije koje stvaraju igru umjetnosti i svjetla.
“Uvijek smo eksperimentirali s novim aplikacijama, pružajući podršku s medijima arhitektima, dizajnerima i kreativnim ljudima. Folije za prozore koje je izradio Amos Typo pokazuju kako se naša rješenja mogu koristiti i za umjetničke tehnike, dodatno poboljšavajući njihove karakteristike. Sve u cilju proizvodnje inovativnih proizvoda”, komentira Daniele Faoro, glavni savjetnik za prodaju i marketing iz Guandonga.

Mr Magnus linija stvorena je zahvaljujući Guandongovu velikom iskustvu u razvoju i marketingu inovativnih plastičnih materijala. To su znanje prenijeli na svijet plastičnih folija. Asortiman uključuje posebne plastične folije za digitalne, tehnologije suhog tonera i ofsetne tehnologije. Raspon dimenzija ide od A4 do B1 (70×100 cm) formata do prilagođenih veličina. Uz rješenja Nano-Tack i Dotty Satin s mikro-usisnim čašicama, obitelj Mr Magnus uključuje i magnetske feritne filmove. Oni mogu funkcionirati kao backlit folije koje se mogu premjestiti bez ljepila, a izrađene su sa Scarico d’Aria® (tehnologija ispuštanja zraka), sve do ljepljivih tkanina i punih PET rješenja.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content