Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sveučilište u Novom Sadu novi član Ghent Workgroup

 

Ghent Workgroup  međunarodna je organizacija koja okuplja grafičke stručnjake iz cijelog svijeta s ciljem promicanja najboljih praksi za izdavačke, tiskarske i ambalažne radne procese. Kontinuiranim privlačenjem novih članova nastavlja raditi na globalnim dosezima i standardizaciji.
Sveučilište u Novom Sadu, odsjek za Grafičko inženjerstvo i dizajn najnoviji je član  ove radne grupe.

Grafičko inženjerstvo i dizajn jedan je od najmlađih odjela na Fakultetu tehničkih znanosti Sveučilišta u Novom Sadu. Osnovan je 1999. godine kao novi obrazovni profil, ostvarujući pritom značajne obrazovne rezultate i izazivajući veliko zanimanje za svoje studijske programe. Praktičnim radom studenti se osposobljavaju za korištenje suvremenih uređaja i opreme te primjenu najnovijih standarda. To im daje adekvatnu i čvrstu osnovu za učinkovitiji i samostalniji rad u grafičkoj industriji.

„Do Ghent Workgroup sam došao putem interneta kada sam istraživao nešto vezano uz manje probleme koje smo imali na nekim projektima“, kaže Živko Pavlović, izvanredni profesor na Sveučilištu u Novom Sadu. “Pridružili smo se GWG-u kako bismo bili na izvoru informacija i razvoju PDF-a te podijelili to znanje sa studentima i industrijom. Važnost GWG-a je vrlo velika, pogotovo sada kada sve više dizajnera i studenata radi preko interneta. To znači da bi svaka datoteka trebala biti digitalno revidirana  prije isporuke i prije javne uporabe. Željeli bismo rad  GWG-a učiniti popularnijim među studentima i unutar grafičke industrije. Važnost je velika jer smo ušli u novu industrijsku revoluciju 4.0, tako da je budućnost sigurno digitalna, a GWG ima značajnu ulogu u tome.”

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content