Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Svijetla budućnost print signage aplikacija

Prema podacima Smithersa, globalno signage tržište, pritom se misli samo na tisak, u 2022. dosegnut će vrijednost od 42.13 milijarde dolara.
U Smithers-u smatraju da unutar maloprodajnog okruženja postoji nekoliko trendova koji će izravno utjecati na potražnju za tiskanim signage aplikacijama u budućnosti. Jedan od njih je povećana konkurencija u supermarketima i ostaloj maloprodaji. Sve s ciljem poticanja prodaje te izazivanjem potrebe za sezonski inspiriranom ili impulzivnom kupnjom.

Također, na globalni rast signage tržišta utjecat će i porast potražnje za indoor signage aplikacijama,  porast broja komercijalnih brendova, porast sportskih i zabavnih događanja te osvješćivanje potrošača o novo lansiranim proizvodima putem promo oznaka postavljenih na raznim mjestima kao što su trgovački centri ili stadioni.

Dakle, kako se svjetsko signage tržište bude razvijalo, inovativne tehnologije tiska postajat će sve važnije. Epson je na ovogodišnjem sajmu Fespa pokazao da kroz svoj portfelj strojeva pokriva sve zahtjeve za signage aplikacijama. Od rješenja za tisak na krute medije, fleksibilne medije te soft signagea.  

Epson flatbed za široki raspon krutih podloga

Za čvrste materijale tu je prvi Epson UV LED flatbed pisač SureColor SC-V7000. Radi se o prvom Epsonovom UV pisaču velikog formata, s kompletnom Epson tehnologijom uključujući ispisne glave, boju i softver.
Ovaj robusni, cjenovno prihvatljivi, prije svega, signage pisač, uključuje Epsonovu ispisnu glavu Micro Piezo u kombinaciji s novorazvijenim setom od deset originalnih boja koji kao standardne uključuje sivu, crvenu, bijelu i lak.
Pisač je formata 2,5×1,25m. Ispisuje izravno na širok raspon podloga debljine do 80mm. To uključuje akrile, polikarbonate, PVC, aluminij, metal, poliester, pjenaste ploče, stiren, drvo i kamen.

Epson_signage_FESPA

Izdržljive soft signage aplikacije

Kada je riječ o eco solventnim i sublimacijskim pisačima tu je Epson SC-S, odnosno SC-F serija. Razvijene kako bi pružateljima usluga tiska osigurale toliko potrebnu fleksibilnost te ispunile zahtjeve u pogledu kvalitete, performansi, jednostavnosti korištenja i maksimiziranja profita.

Za zahtjevne aplikacije gdje je izvedba boja presudna te za one koji traže visokokvalitetni pisač velikog formata koji nudi veći raspon boja za niz različitih aplikacija, Epson preporuča svoj uspješni 10-bojni eco solventni pisač SureColor SC-S80600. Pisač koristi UltraChrome GS3 set boja, uključujući crvenu, bijelu i metalik za točno usklađivanje korporativnih boja i iznimnu kvalitetu ispisa. Dodatna točnost zajamčena je automatskom kontrolom napetosti. Odlikuje ga i napredno uvlačenje medija za materijale širine do 1626mm.

Što se tiče Epson sublimacijskih rješenja, za izdržljive soft signage aplikacije iznimne kvalitete, dvije su uzdanice –  manji model SureColor SC-F9400H i novo industrijsko rješenje SC-F10000H.
Manji model ima 4 boje, dok SC-F10000H dolazi sa šest boja, odnosno ima dva ekstra kanala, fluorescentnu roza i žutu. Dva dodatna kanala mogu se koristiti i za Lm i Lc opciju. Dodatne fluorescentne i light opcije boja korisnicima daju pristup još većem broju primjena u aplikacijama.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content