Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Symbol Grupa predstavila novi Polyprint TexJet NG 120 DTG printer

Nakon dvije godine usporenih aktivnosti uzrokovanih Covid19 pandemijom, Symbol Grupa se vratila svojoj tradiciji završetkom trećeg show-a ove jeseni. Beogradska Grafima bila je prva stanica na kojoj su prezentirane najnovije tehnologije. Nakon toga je odrađen Open House u show roomu tvrtke Sericol Hungary u Budimpešti, a treće održani događaj bio je u Graphic Center-u u Zagrebu. Fokus ovih događanja je približiti najnovije tehnologije i procese brojnih proizvođača koje Symbol Grupa zastupa na područjima država bivše Jugoslavije i Mađarske.

Ovogodišnja Grafima bila je počašćena prvom europskom promocijom Polyprintovog DTG printera TexJet NG 120. Polyprint slobodno možemo nazvati pionirom DTG tehnologija. Jedan su od prvih brendova na svijetu koji su svoj fokus usmjerili u razvoj DTG tehnologije.

Mi smo imali čast prisustvovati prezentaciji manjeg modela Polyprint TexJet NG 120. Symbol Grupa u ponudi ima i jače modele – Polyprint TexJet NG 130 i NG 140. Ovom serijom printera Polyprint ulazi u srednji produkcijski rang. TexJet NG serija koristi I-3200 ispisne glave koje osiguravaju visoku produktivnost i kvalitetu ispisa. Bijela boja je opremljena sustavom za recirkulaciju, a CMYK/W spremnici boje su opremljeni i automatskom mješalicom boja.

Briljantne boje i izuzetna brzina

Kad smo kod boja, važno je spomenuti da su novorazvijene Polyprintove boje fantastične briljantnosti. Prilikom prezentacije na zagrebačkom Open House-u, bili smo uvjereni da je otisak rađen pomoću fluorescentnih boja. No, ispostavilo se da Polyprintov CMYK postav boja daje bolje rezultate nego neki printeri koji koriste fluorescentne boje. Uz to, ove boje imaju odličnu elastičnost i otpornost na pranje.

Osim po visokoj brzini, nova serija TexJet NG se može pohvaliti i velikom radnom površinom do 50x70cm. To dozvoljava ispis i na najveće majice, ali i na neke predmete poput jastučnica, stolnjaka ili drugih predmeta namijenjenih dekorativnoj industriji.

Symbol_Open_House

Već spomenuta povećana brzina omogućuje ispis na tamne majice u roku od 82 sekunde. Na bijele podloge brzina ispisa iznosi 28 sekundi po majici. Jači model Polyprint TexJet NG 130, koji ima ugrađene 3 ispisne glave, omogućuje ispis na tamne majice za 50 sekundi po majici. Printer je konstruiran u poprilično velikim dimenzijama, ali to će osigurati daljnji razvoj i napredak.

Uz novi Polyprint TexJet NG printer, predstavljeni su i Texjet Echo2, Brother GTX Pro, a veliki interes je vladao za trenutno neizbježnu DTF tehnologiju. Symbol Grupa se može pohvaliti, osim automatskom DTF linijom, najširim izborom repromaterijala za DTF printere, ali i za DTG printere koji imaju mogućnost tiska na DTF foliju.

Važnost ovakvih događanja za grafičku, ali i tekstilnu industriju potvrđena je visokom posjećenošću i interesom posjetitelja za nove tehnologije i procese.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content