Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tetra Pak razvija papirnatu slamku za svoje proizvode

Švedska tvrtka Tetra Pak planira do kraja ove godine na tržište staviti papirnatu slamku koju bi koristila za svoju portion-sized kartonsku ambalažu. Dio je to šireg projekta koji ima za cilj pomoći u rješavanju problema otpada nastalog od plastičnih slamki.

Slamke čine sastavnu, funkcionalnu ulogu na dijelu ambalaže, ali ako nisu pravilno odložene tada postaju sastavni dio problema plastičnog otpada. Tvrtka je do sada poticala potrošače da guraju slamke “natrag u ambalažu” nakon što je iskoriste, kako bi se prikupila zajedno s ostatkom ambalaže. Sada je u tijeku rad na razvijanju papirnate slamke koja je prikladna za upotrebu na portion-sized kartonskoj ambalaži.

Iako zvuči jednostavno, u Tetra Paku ističu da u stvarnosti postoji niz izazova za proizvodnju papirnate slamke sa svim potrebnim svojstvima. No, najavljuju da će rješenje biti spremno i prije kraja godine.

Papirnata slamka bila bi još jedan važan korak prema dugoročnoj ambiciji tvrtke da ponudi potpuno obnovljivi portfelj.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content