Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Textile Week Adria ove jeseni u Zagrebu

Tekstilna industrija jedan je od najvažnijih industrijskih sektora u EU. Zapošljava 1,5 milijuna radnika i ostvaruje promet od 162 milijarde eura.
U analizama Smithersa, drupe, FESPA-e i drugih relevantnih organizacija, tekstilna industrija spada u sam vrh važnosti za grafičku branšu.
Riječ je o jednoj od najglobaliziranijih industrija. No, da bi održala svoju konkurentnost, doživljava radikalnu promjenu prelaskom na proizvode visoke dodane vrijednosti.

Pokretač rasta u tekstilnoj industriji u sljedećim godinama bit će masovna personalizacija, e-trgovina, industrija 4.0 i AI.
Digitalne tehnologije sve više ulaze i progresivno mijenjaju tekstilnu industriju dajući joj novi zamah. S tehnologijama digitalnog tiska modna i tekstilna industrija mogu otisnuti uzorke na licu mjesta. To dizajnerima pruža moć eksperimentiranja, istraživanja i stvaranja kolekcija brže i učinkovitije nego ikada prije, bez ograničenja i bez obzira koliko mali ili veliki njihovi proizvodni ciljevi bili.

Pozitivni trendovi u tekstilnoj industriji razlog su zašto Print Magazin organizira 2. izdanje Textile Week Adria, 20. i 21. 9. 2023. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Textile Week Adria obuhvatit će nekoliko događanja koja će promovirati modnu, dekorativnu i reklamno-promotivnu industriju s fokusom na proizvodnju, doradu i tisak tekstila.

Textile Week Adria posjetiteljima će tijekom dva dana ponuditi:

  • konferencijski dio – usmjeren na predstavljanje inovativnih rješenja, dostupnih tehnologija, trendova i izazova u tekstilnoj industriji
  • sajamski dio – usmjeren na predstavljanje tehnologija za tisak tekstila, dobavljače tehnologija za krojenje, šivanje i doradu tkanina te dobavljače repromaterijala i tkanina.

Što je cilj?

Cilj događanja je ukazati na aktualne trendove u tekstilnoj industriji i predstaviti mogućnosti, inovativna rješenja i dostupne tehnologije za modnu industriju, uređenje interijera i soft signage.

Očekujemo raznoliku publiku, a glavni fokus bit će na: profesionalcima iz grafičke industrije čija djelatnost uključuje tisak i doradu tkanina, tvrtkama koje proizvode odjeću, modnim dizajnerima, proizvođačima tekstila, tiskarama, direktorima i vodećim stručnjacima iz malih, srednjih i velike tekstilne tvrtke iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, vlasnici modnih marki i odjeće…,

Textile Week Adria odlična je prilika za promociju rješenja i ponude klijentima iz regije Adria/Balkan.
Ukoliko ste zainterisirani za sudjelovanje bilo u konferencijskom bilo u izložbenim dijelu javite se na [email protected]

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content