Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

TIPA nagrade za najbolji foto printer i foto skener

Stručnjaci su iznova dodijelili priznanje Epsonu za inovativne, visoko kvalitetne proizvode za obradu slika u fotografskoj industriji

 

Zagreb, 10. travnja 2015. – Urednici i novinari fotografskih časopisa diljem svijeta prepoznali su tri Epsonova proizvoda i svojim glasom odlučili o dodjeli prestižnih TIPA nagrada za 2015. godinu. Epsonovi proizvodi koji su odnijeli nagrade su Epson SureColor P600, koji je dobio nagradu za „Najbolji foto printer“,  a Epson Perfection V850 Pro je osvojio nagradu za „Najbolji foto skener“.

 

Udruženje TIPA (Technical Image Press Association) izdvaja najbolje uređaje na tržištu tako što ocjenjuje inovativnost, tehnologiju, dizajn, jednostavnost upotrebe te odnos cijene i kvalitete proizvoda puštenih u prodaju u vremenskom periodu od godinu dana. Nakon odabira najboljih, proglašavaju pobjednike.

S članovima iz devet europskih zemalja te Australijom, Kanadom, Kinom, Indijom, Južnom Afrikom, Brazilom i SAD-om, TIPA je jedno od najvećih i najutjecajnijih novinarskih udruženja u sektoru fotografije i obrade fotografija (imaging) na svijetu. S osvojene tri nagrade za 2015. godinu, Epson je od 1997. do sada primio 37 nagrada TIPA za razvitak tehnologije i proizvoda za obradu slika, uključujući i inkjet (tintne) pisače, tinte, skenere i projektore.

 

Evo kako su stručnjaci komentirali proizvode koji su osvojili TIPA nagrade:

 

Epson SureColor P600

„Ovaj foto printer s osam boja uključuje mogućnost ispisa na arak i na rolu, ima mogućnost ispisa na CD i DVD medije, spajanje preko USB-a i Etherneta, kao i na wireless (bežičnu mrežu). Uređaj koristi Epson UltraChrome HD tintu, preoblikovanu pigmentima koji uključuju svijetlo crni, svijetlo svijetlo crni, foto crni i mat crni spremnik s tintom, što daje naslutiti o visokim mogućnostima ovog printera da zadovolji potrebe za crnom, bijelom i monokromatskim ispisom na sjajnom i mat papiru“.

 

Profesionalni-skener-Perfection-V850-Pro-15220956651Epson Perfection V850 Pro

„V850 Pro omogućava skeniranje filma veličine do 4×5 inča pomoću isporučenih okvira, a do 8×10 inča bez njih. Koristi LED izvor svjetla koji povećava tonske vrijednosti, što je osobito vidljivo na crno-bijelim negativima. Anti-Newton ring ploča pomaže ukloniti moire uzorke i promijene u bojama”.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content