Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak ambalaže u kružnoj ekonomiji – pravilan izbor tehnologije i materijala

Reciklaža, održivost, ekologija pojmovi su koji se posljednjih godina u fokusu ambalažne industrije. Materijala koji se koriste u proizvodnji sve je više. No, kakvi su oni u odnosi na okoliš i kakvi su kada je u pitanju kružna ekonomija?

Dr. Igor Karlovits s Instituta za celulozu i papir iz Ljubljane posvećen je upravo toj temi. O njoj će govoriti na konferencije „Ambalaža i etikete“.

Da bi se sačuvala maksimalna vrijednost celuloznih vlakana te produžio životni vijek i smanjio unos svježih materijala potrebno je omogućiti što lakši proces reciklaže i uklanjanja boja (deinkanja). Odabir tehnologija, kao što su dodatne boje, metaliziranje, lakiranje, koje daju i pružaju traženi vizualni efekt prema kupcu, najčešće prave direktan otpad u reciklaži ili otežavaju proces ponovne upotrebe vlakana. Samo pravilnim odabirom adekvatne tehnologije i materijala već u procesu dizajniranja, proizvodnja može preći na zeleniji razvoj i kružni sistem ekonomije. 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content