Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak etiketa i dalje sve više skreće u smjeru digitalnog

Digitalna tehnologija tiska sve je učestaliji izbor kada je riječ o proizvodnji etiketa. Podaci pokazuju da čak 35% ukupne vrijednosti tržišta etiketa danas dolazi u potpunosti iz digitalnog ili hibridnog tiska.
Digitalna tehnologija zauzima sve veći dio tržišta jer robne marke prepoznaju agilnost i brzu reakciju kao ključne čimbenike u ispunjavanju sve složenijih zahtjeva brendova.

Ta tvrdnja osobito vrijedi za tržište etiketa i ambalaže. Digitalna tehnologija ne samo da je ostala otporna usred nepovoljnih globalnih izazova, nego su se dogodili i pozitivni pomaci dok napredujemo s prijelaza s analogne na digitalnu tehnologiju.

Otkrijte nove prilike i nove mogućnosti

S trendovima kao što su automatizacija, online kupnja i web trgovina, koji se zahvaljujući digitalnoj transformaciji ubrzavaju, prilike za kupce koji žele otkriti nove mogućnosti ispisa i aplikacije, a koje se mogu isporučiti samo putem novih tehnologija digitalne proizvodnje, posvuda su.
Workflow, softver i automatizacija procesa, zajedno s cloud rješenjima, ključni su pokretači na putu ka „pametnoj tvornici”.  Tržište etiketa i ambalaže nastavlja rasti zahvaljujući digitalnom ispisu. Naklade se i dalje smanjuju, a sve više rastu zahtjevi za održivim načinima proizvodnje i smanjenjem otpada. Tehnologija digitalnog tiska etiketa nastaviti će se širiti i na tradicionalni flekso i ofsetni segment.
 

Rast tržišta etiketa i ambalaže

Trend rasta nakon pandemije za tržišta etiketa i ambalaže stručno je mišljenje i Smithersa. Digitalna tehnologija odavno je postala primarni izbor pri odabiru tehnologije tiska. Smithers kaže da je vrijednost globalnog tržišta digitalno tiskanih etiketa bila čak 12,6 milijardi dolara u 2022. godini, s rastom po CAGR od 7,7% od 2017. Volumen je prosječno rastao prosječno 10,8%.

“Vrijednost digitalno tiskanih etiketa dosegnuti će gotovo 20 milijardi dolara do 2032. godine. Do tada se očekuje i da će izvedba digitalnih strojeva nadmašiti analognu proizvodnju, s digitalnim oplemenjivanjem i ugrađenim opcijama završne obrade“, stoji u izvješću.

Etikete postaju nezamjenjivi pokretač kritične infrastrukture

Kao još jedan primjer prelaska na digitalnu proizvodnju, FINAT otkriva da je više od trećine ispitanika (37%) iz nedavnog istraživanja izjavilo da će u 2023. godini investirati u digitalne tehnologije. To je značajan skok u odnosu na istraživanje provedeno 2021. godine kada je 21% ispitanika iskazalo tu namjeru. U FINAT-ovu najnovijem izvješću i analizi digitalnog tržišta, predsjednik udruge Philippe Voet  ističe da su etikete neizostavan pokretač kritične infrastrukture.

Prema podacima IDC-a očekuje se da će zapadnoeuropsko tržište pisača za digitalnu proizvodnju etiketa i ambalaže porasti po CAGR-u do 13,1% u razdoblju do 2025.

I u Konica Minolti ističu da će nastavit pomicati granice sa svojom tehnologijom temeljenom na tonerima koja ih je učinila jednima od vodećih na tržištu digitalne proizvodnje etiketa. Sve to u nešto više od šest godina otkako su prvi put ušli u ovaj segment.
Izvorno ciljajući na male i srednje proizvođače etiketa, kao globalni dobavljač tehnologije s lokalnom infrastrukturom, uvođenjem AccurioLabel 400 digitalnog rješenja za tisak u jednom prolazu sada ciljaju i na vrhunska tržišta.

Prvi korisnici AccurioLabel 400 uskoro započinju s produkcijom

Još svega nekoliko koraka dijeli Konica Minoltu od prve instalacije novog AccurioLabel 400 digitalnog rješenja. Važna poboljšanja AccurioLabel 400 uključuju dodatno smanjenje troškova rada zahvaljujući još izdržljivijim dijelovima, dostupnosti u konfiguracijama s 4 i 5 boja i mogućnosti proširenja aplikacija s bijelim tonerom te brzinom ispisa do 39,9 m/min.

Uvođenjem bijele boje korisnicima se otvaraju nove prilike čija se vrijednost ne može procijeniti. „AccurioLabel 400 pomiče granice automatizacije, brzine, fleksibilnosti i mogućnosti boja. Sve to omogućuje Konica Minolti daljnji prodor na tržište etiketa i ambalaže“, navodi se u IDC izvješću.
No, u Konica Minolti ističu da je pred njima još posla. Navode da su ustrajni u edukaciji tržišta o prednostima digitalne proizvodnjne. U partnerskom odnosu, odlučni su pomoći svojim  klijentima da otključaju potencijal digitalizacije kako bi dosegnuli sljedeću razinu digitalne zrelosti.

Konica Minolta podrška prema Inteligentnom povezanom radnom mjestu

Osim što će nastaviti učvršćivati ​​svoju poziciju jednog od glavnih proizvođača u digitalnoj proizvodnji etiketa, gledat će i širu sliku kako bi pomogli kupcima u oblikovanju budućnost. Kao podrška “inteligentnom povezanom radnom mjestu”, Konica Minolta nudi usluge u cloud-u, IT, upravljanog ispisa i video rješenja za rad na daljinu, suradnju, upravljanje tijekovima rada te automatizaciju i sigurnost.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content