Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak knjiga i digitalizacija ruku pod ruku prema uspjehu

Krajem prošle godine tvrtka Canon Europe u svom je Centru za korisnička iskustva nedaleko Münchena ugostila više od 380 sudionika iz 32 države na konferenciji Future Book Forum 2017. Future Book Forum 2017 peti je po redu održani Forum koji je pokrenut s ciljem stvaranja zajednice naprednih izdavača i proizvođača knjiga iz cijelog svijeta, a kako bi se istražili budući trendovi u svijetu izdavaštva i iznašla kreativna rješenja za zadovoljavanje sve složenijih zahtjeva korisnika.

Tema prošlogodišnjeg Future Book Foruma bila je „Pametna knjiga“. Na Forumu je istaknuto kako se izdavači moraju proaktivno prilagoditi suvremenim preferencijama konzumiranja sadržaja na različitim multimedijskim platformama kod kojih je korisnik u središtu.

“Uz prodaju papirnatih knjiga koja je ponovno u usponu, zajednica izdavača optimistična je i vjeruje u budućnost tog medija. Sada se njen fokus premješta na inovacije uz istovremen razvoj dinamičnijih poslovnih procesa radi smanjenja komercijalnih rizika povezanih s analognim izdavačkim modelima. To zahtijeva usku suradnju između izdavača, tiskara i pružatelja digitalnih tehnologija a upravo je to Canonova namjera kroz Future Book Forum“, kazao je g. Peter Wolff, viši direktor u korisničkoj grupi za komercijalne tiskare i produkcijske odjele za središnju reprodukciju u tvrtki Canon Europe.

U programu konferencije Future Book Forum 2017 sudjelovali su eminentni predavači iz svijeta izdavaštva, marketinga i tehnologije.

Future Book Forum, kako je zaključio g. Wolff, ističe digitalizaciju kao jednu od brojnih strategija koje izdavačka djelatnost prihvaća kao odgovor na promjene. Digitalni svjetonazor omogućuje izdavačima da prigrle budućnost u kojoj su brze kampanje i isporuka na zahtjev stvarnost, te u kojoj će im proaktivno upravljanje vijekom trajanja izdavačkih resursa omogućiti maksimizaciju komercijalnih vrijednosti sadržaja.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content