PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak, softver, Ratovi zvijezda, Fogra, boks, Velebit… – prvih 20 godina Grafik.net-a

Prošlu, još uvijek prečesto spominjanu 2020. godinu, tvrtka Grafik.net, uza sve izazove koje je donijela, pamtit će i po vrijednom jubileju – 20. godina uspješnog rada u grafičkoj branši. Iako ga nisu uspjeli obilježiti i proslaviti onako kako to 20. rođendan zaslužuje, mi im želimo puno uspjeha u daljnjem radu, a u nastavku donosimo njihovo viđenje svega što je obilježilo prvih 20.

Ovisno koga pitate, sve je počelo prije 570 godina u Meinzu, prije otprilike 140 godina u Rochesteru ili, ako vam je to sve skupa previše, prije točno 20 godina u Zagrebu. Guttenberg je izmislio tiskarski stroj, Kodak profesionalnu grafičku opremu, a dvojica zagrebačkih „inženjera“ Krešo Culjak i Tomislav Višal spojila su pola milenija razvoja u GRAFIK.net – danas vodeću tvrtku u grafičkoj industriji u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Tijekom 20 godina djelovanja GRAFIK.net je postavio iznimno visoke kriterije kvalitete proizvoda i usluga. Drugim riječima, nudimo isključivo najbolje strojeve i softvere za pripremu, tisak i doradu, a naši najbolji ljudi uvijek su na raspolaganju za bezbolnu instalaciju, brzu edukaciju i vrhunski servis.

Kodak, Durst, Zund i drugi lideri industrije vjeruju nam od samog početka, jednako kao i oko 150 naših klijenata u krugu od 1000 kilometara, a i šire, recimo, iz udaljene Galaksije… Tako se rado prisjećamo serijala Ratova zvijezda i kino projekcija kojima su se jednako veselili naši partneri i mi, organizirajući ih nekoliko godina za redom.

Osim što nudi kompletna rješenja u grafičkoj industriji, uključujući i edukaciju klijenata, GRAFIK.net vodi posebnu brigu o ekologiji. Naravno, ne mislimo pritom na vezanje klijenata za organsko drveće, a niti na Velebit, naš ured na otvorenome i projekt biciklijade „Srce Velebita“ na kojem sudjelujemo već 5 godina za redom. Naša misija je stvaranje i promicanje profesionalnih, ekološki održivih rješenja po mjeri klijenata. Ne samo da imamo podeblji folder FOGRA PSO i PSD certifikata koji to dokazuju, nego smo instalirali i 1. novinsku “zelenu tiskaru” u zemlji.

Ponosni smo na naših prvih 20 godina. Naš put u digitalnu izvrsnost nisu omele ekonomske krize, potres, aktualna pandemija, ni stalni “odlazak tiska u povijest.” Oborila nas je s nogu jedino boksačica Ivana Habazin, ali to je druga priča… koje se isto rado prisjećamo. Važno je da smo u prvih 20 godina narasli za otprilike 1000 posto. Mi mislimo da u sljedećih 20 uz vas možemo i bolje!“

Što je sve stalo u prvih 20 godina u GRAFIK.net-a, pogledajte u nastavku!

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content