Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tiskani mediji i dalje vodeći u vanjskom oglašavanju

Industrija oglašavanja na otvorenom (Out of Home advertising – OOH), osmu godinu zaredom bilježi rast, pri čemu tiskani billboardi i dalje čine više od polovice prihoda, pokazuju to podaci tvrtke Outdoor Media Association za 2017. godinu.

Prihod od digitalnog OOH oglašavanja iznosio je 47,3% ukupnog prihoda, što je rast u odnosu na  40,2% iz godine ranije, no broj tiskanih, klasičnih oglasnih ploča i billboarda i dalje je značajno u vodstvu.

Outdoor Media Association (OMA) kaže kako je industrija vanjskog oglašavanja povećala neto prihode za 6%, na 837,1 milijun dolara u 2017. godini, u usporedbi sa 789,5 milijuna dolara u 2016. godini. Kako kažu u OMA-i, znaju i da je publika na koju cilja vanjsko oglašavanje porasla 23% u posljednjih sedam godina, što ovu industriju stavlja u zavidnu poziciju već na samom početku 2018. godine.

Prihod od billboarda uz ceste iznosio je 332 milijuna dolara, vanjsko oglašavanje na autobusima i tramvajima te mali formati sa 237 milijuna dolara, transport (uključujući zračne luke) sa 135 milijuna dolara, dok su maloprodaja i svi ostali oblici vanjskog oglašavanja uprihodili 132 milijuna dolara.

“Ovi rezultati dokazuju da je OOH snažan kanal u medijskom miksu”, kaže Steve O’Connor, predsjednik OMA. “Ovo je dokaz pokretačke snage unutar naše industrije, a mi neprestano ulažemo u našu platformu kako bismo oglašivačima pružili više.”

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content