Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tiskarski papir od vlakana konoplje

Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Londonu bit će predstavljen i prvi u svijetu hibridni papir proizveden od konoplje. Proizvela ga je njemačka tvrtka Hahnemühle. Tvrtka se zalaže za sto postotnu proizvodnju knjiga bez rušenja stabala (tree-free) kroz vlastitu ekološku inicijativu Green Rooster. Novi nepremazni papir za tisak knjiga i brošura posebno je dizajniran za brzi ink jet, analogni ofsetni tisak te druge flexo digitalne ispisne sustave.

Papir izrađen od konoplje zajednički je projekt tvrtke Hahnemühle i fotografkinje i aktivistice za zaštitu okoliša Maren Krings. Njezina knjiga na temu industrijske konoplje, njezine povijesti i upotrebe dovela ju je do njemačkog proizvođača papira Hahnemühle. Razvoj Hahnemühle-ovog papira od konoplje i njegova proizvodnja prikazani su ekskluzivno u knjizi „H je za konoplju“ (H is for Hemp).

“H za konoplju” tiskana je na HP PageWide i Indigo Commercial Press. Na HP PageWide T250HD hibridna konoplja u roli težine 80gsm pokazala se iznimno dobra za unutrašnjost knjige. Omoti su tiskani na Hybrid Hemp papiru težine 280gsm na HP Indigo digitalnom pisaču iz arka.

Radi se o svakako zanimljivom novom papiru za izdavačku industriju posebice danas kada je tiskarski papir u krizi i skup. “To je prvi papir izrađen od održivih vlakana konoplje uzgojenih u Europi za ekološki osviještene tiskarske proizvode. Impresionira autentičnošću i osjećajem papira izrađenog od održivih biljnih vlakana. Hibridni Hahnemühle papir od konoplje daje izvrsne rezultate u ispisu teksta, fotografija i slika”, objašnjava Jan Wölfle, CEO Hahnemühle grupe.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content