Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Pisači za tekstil – potencijalno dobra investicija

Ukoliko se bavite digitalnim tiskom, vjerojatno ste razmišljali o potencijalu proširenja svojih usluga u smjeru tekstila. Bilo zbog toga što vaši klijenti to traže ili želite ući na nova tržišta, digitalni tisak na tekstil je idealna prilika za rast i diverzifikaciju, iako ima svoje izazove. Evo nekih smjernica koje vam mogu olakšati odluku.

Tekstilno tržište je kompleksno i veliko sa stalnim inovacijama. Posebice kad govorimo o tkaninama, a svaki materijal ima svoje karakteristike u pogledu tretiranja materijala, ispisa i završne obrade. Općenito, može se reći da postoji šest glavnih tržišta koja uvode tehnologije digitalnog tiska na tekstilu:

  • Signage & Display – tržište koje se konstantno razvija i sve više koristi materijale kao poliester kako bi zamijenilo PVC radi manjeg negativnog utjecaja na okoliš, smanjene težine i jednostavnijeg transporta i instalacije. Mnogo je varijanti za aplikacije, od displeja do banera, frontlit-a i backlit-a.
  • Promotivni proizvodi – zasnovani na tekstilu: kape, T-shirt, torbe, podlošci za miševe, itd.
  • Dekoracija interijera – za razliku od tradicionalnih canvasa i wallpapera, sve više se koristi tekstil u ostalim primjenama kao što su jastuci, zavjese, prekrivači za krevete i naslonjače, stolnjake. Ovo je tržište s velikim potencijalom koje se tek razvija.
  • Sportska odjeća – tržište koje se širi zahvaljujući digitalnim tehnologijama i potrebi za zadovoljenjem specifičnih zahtjeva. Uz poznate sportske brendove, postoje i lokalni proizvođači koji nude personaliziranu sportsku odjeću za pojedince i grupe.
  • Moda – vjerojatno najveće tržište, ali i najkompleksnije te s najvećom konkurencijom. Trendovi kao što su personalizacija i „brza moda“ ubrzali su usvajanje digitalnih tehnologija, ali pritisak cijena, velikih volumena proizvodnje i nestalnost visoke mode čini ovaj segment još izazovnijim.
  • Tehnički tekstil – koristi se u industriji kao što je automobilska, zrakoplovna, nautika i vojni sektor. Ovi segmenti su dobro regulirani i mogu biti vrlo profitabilni.
Inovativnost na održiv način koja prati svjetske trendove i potrebe tržišta!

Jedan od načina da uđete u svijet tekstila je da iskoristite prednost različitosti tehnologije kao što je, primjerice, HP Latex. Ukoliko već posjedujete HP Latex pisač, pronaći ćete široki izbor trajnog tekstila za latex boje. S njim možete započeti proizvodnju na jednostavan način i direktno, bez potrebe za naknadnom obradom. Nakon što se obujam vaše proizvodnje poveća, tada je vrijeme da razmotrite investiciju u specijalizirani i sveobuhvatni pisač za tekstil kao što je HP Stitch.

„Svjedočimo da tisak na tekstilu bilježi dvoznamenkasti godišnji rast. Stoga nam je drago da se razvojem serije HP Stitch ostvaruje još digitalnih transformacija.” kaže Santi Morera, predsjednik HP-a za personalizaciju i industrijsko poslovanje.

HP Stitch tim čine dva pisača širine od 162 do 320cm – HP Stitch S500 (162cm) i HP Stitch S1000 (320cm). Karakterizira ih brzo i precizno usklađivanje boja te učinkoviti i pojednostavljeni radni procesi što olakšava opstanak i pruža prednost na današnjem konkurentnom tržištu. Portfelj ovih tekstilnih pisača povezuje HP Thermal Inkjet tehnologija s industrijski standardnim pigmentima za vrhunsku trajnost boje. Prvi ikada ugrađeni spektrofotometar omogućuje HP Stitch pisaču brzo i točno podudaranje boja.

Na globalnoj razini već je mnogo tvrtki podijelilo svoje uspješne priče o prednostima i učinkovitosti koje su dobili ulaganjem u ove pisače.

Među njima je Fotex d.o.o. Hrvatska koji su podijelili svoje iskustvo i primjenu:

„S obzirom da u našu djelatnost spadaju dizajn i tisak na odjeću, zastave i ostali promotivni materijal, HP Stitch S500 se odlično uklopio u portfelj Fotex pisača. Ovom investicijom svojim klijentima možemo ponuditi širok spektar poslova direktnog tiska i tiska na nepropusne materijale, uz vrhunsku kvalitetu i preciznost boja, a kao dodatnu prednost želimo navesti i brzinu ispisa te nam puno znači njegovo jednostavno rukovanje. Imamo iskustva s ovakvim pisačima otprije, pa ga preporučamo svakome tko razmišlja o kvalitetnom tekstilnom pisaču.„

HP u Hrvatskoj i regiji (Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina i Mađarska) zastupa grupacija Fortuna Digital koja je prisutna u 11 zemalja u Europi te možete dogovoriti demo prezentaciju na HP Stitch pisaču.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content