Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Trendovi u dizajnu ambalaže u 2018.

Na samom početku godine dobro je čuti što struka predviđa kakvi nas trendovi u dizajnu ambalaže očekuju u 2018. godini. Naime, dizajn ambalaže proizvoda jedna je od najdinamičnijih i najzanimljivijih niša grafičke industrije. Sveprisutan je, ali zahtijeva visoku razinu kvalificiranog dizajna. Utječe na ponašanje kupaca i ima potencijal biti uistinu lijepa umjetnost. Kakve, dakle uzbudljive trendove u dizajnu ambalaže možemo očekivati u novoj godini?

1. Vintage stil

Vintage dizajn ambalaže idealan je za robne marke koje žele privući potrošače pomoću pristupa „stare škole“ te istaknuti da brend nudi obrtničku kvalitetu koja je u suprotnosti s modernom proizvodnjom. Vintage etikete daju poseban, autentičan osjećaj i ekskluzivnu atmosferu, jasno ističući da je riječ o posebnom proizvodu, drugačijem i prilagođenom.

2. Crtanje rukom

Potreban je priličan napor da se stvori ambalaža koja bi izgledala “živahno” pa čak i namjerno dječje. Ovo je trend u dizajnu ambalaže koji je svuda prisutan jer svi smo nekad bili djeca i živahni pa nas ove vrste veselih dizajna vraćaju upravo u te dane. Oni također sugeriraju jednostavan i iskren proizvod.

3. Neobični materijali i oblici

Neobični materijali i oblici ambalaže automatski privlače pažnju, ali i više od toga. Vrlo često su zabavni te sugeriraju da je riječ o visokokvalitetnom proizvodu bez da išta otkrivaju o samom proizvodu. Neobični materijali i oblici također mogu komunicirati specifičnije poruke koje se oslanjaju na kontekst.

4. Korištenje fotografije

Fotografija poboljšava prodaju fotogeničnih proizvoda. Također omogućuje robnim markama osobnije povezivanje s potrošačima povezujući lice, mjesto ili temu s identitetom robne marke. Fotografija se također može upotrijebiti za stvaranje modernog, funky izgleda.

5. Korištenja filmskih postera

Mi smo kultura koja štuje Hollywood i voli se zabavljati te zato nije čudo da je ambalaža proizvoda koja izgleda poput filmskog postera tako privlačna. Korištenje izgleda filmskog postera na ambalaži može izazvati neizvjesnost, akciju, romantiku ili druge snažne emocije kod potrošača, samim povezivanjem s temom filma.

6. Ženstvena ambalaža

Iako će uvijek biti dizajna ambalaže u muškim i ženskim stilovima, ženstveni izgled posebno se vraća 2018. Umirujući, mekani dizajn s pastelnim i nježnim fontovima dobrodošlo je vizualno olakšanje od nejasnih boja i eksplozivnih fontova koji su bili dominantni posljednjih nekoliko godina. Ovakav dizajn izaziva udobnost i pridonosi olakšanju od stresa – nešto što nam je svima potrebno.

7. Minimalizam

Minimalistički dizajn još uvijek je na čelu industrije i to je nešto što se neće mijenjati ni u 2018. godini. Ono što je mala novost je veća povezanost. Minimalizam djeluje jer je jednostavan, i kao takav dizajner mora pronaći način da nas poveže s ambalažom i onime što je u njoj, pokušavajući se pritom povezati s našom intuicijom.

8. Metalni, sjajni materijali i i hologramski efekti

Sjajni i metalni materijali i hologramski foliotisak može pretvoriti bilo koju običnu kutiju ili vrećicu u nešto što izgleda posebno. Ova vrsta sjajnog, prividnog efekta potrošačima ukazuje na visoku vrijednost i eleganciju, a trodimenzionalnost i dubina tih materijala taj efekt dodaju bilo kojoj ambalaži.

9. Briljantno stupnjevanje

Sjajni gradijenti s jedne nijanse na drugu vraćaju se u 2018., pružajući dizajnu element dubine i sjene. Šareni gradijenti dodaju oblik i dimenzionalnost ambalaži te određenu složenost.

10. Veliki tekst

Iako je kod dizajna obično bolje pokazati nego reći, ponekad dizajn s riječima može savršeno funkcionirati. Podebljani fontovi koji se lakše čitaju, osobito sans serif, dodaju jednostavnost, a ponekad i humor dizajnu ambalaže. Uparene s pravim bojama, dobro odabrane riječi mogu činiti čuda za mnoge proizvode.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content