Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tržište ambalaže i dalje bilježi kontinuirani, snažni rast uz nove trendove

Europsko tržište ambalaže raste 4,2% godišnje

Trendovi vezani uz prilagođenu i efikasniju proizvodnju ambalaže, koja je i prije pandemije bila jedan od najbrže rastućih segmenta, dodatno su ubrzani ograničenjima uzrokovanim Covid-19 i lockdownom. No, i nakon popuštanja mjera, trend, čini se ostaje isti. Istraživanja pokazuju kako će europsko tržište ambalaže, u narednih šest godina, ostvarivati rast od 4,2% godišnje.

Šta pokreće promjenu?

Zbog masovnog korištenja e-trgovine tijekom 2020. godine, taj je segment tržišta porastao 30%. To je uvelike promijenilo prirodu marketinga i prodaje za mnoge poznate brendove. Danas e-trgovina omogućuje lakše i brže ciljanje marketinških poruka široj publici i puno većem broju potencijalnih potrošača te isporuku proizvoda u što kraćem roku.

“Tijekom prošle godine tvrtke su tražile tiskare koje im mogu ponuditi ambalažu prilagođenu njihovim potrebama. Digitalni tisak može zadovoljiti ovu potražnju. Primjerice pisač HP Latex R2000 Plus kojeg smo mi odabrali. Sistem koristi boje na bazi vode čime se izbjegava miris povezan s UV-tiskom, što je bilo neprihvatljivo za mnoge naše klijente iz sektora hrane i pića. Omogućuje nam brže vrijeme obrade. Možemo direktno tiskati na karton bez laminiranja i tako uštedjeti vrijeme potrebno za sušenje. Ovo je rješenje također mnogo jeftinije od ofsetnog tiska”, rekao je Oliver Lehbrink, izvršni direktor tiskare Knappe + Lehbrink Promotion GmbH iz Njemačke koja ima više od 20 godina iskustva u industriji ambalaže.

Gosp. Lehbrink je istaknuo da je njegova tvrtka prelaskom na digitalni tisak, posebno na tisak s pisačem HP Latex R2000 Plus, uspjela odgovoriti na rastuću potražnju za prilagođenom ambalažom i brzom izradom. „U prošlosti, upotrebom ofsetnog tiska trebalo je 10 do 12 dana za pripremu posla, tiska i laminiranje. Tu je zatim i čekanje da se laminacija osuši, prije slanja finalnog proizvoda kupcu. Kod digitalnog tiska većina tih koraka je nepotrebna, a naše vrijeme obrade svodi se na dva ili tri dana.”

Što omogućuje HP Latex R serija?

Diverzifikacijom u izradi personalizirane ambalaže u što kraćem roku štiti se postojeće poslovanje te šire tržišni segmenti koji rastu. Osim što omogućuje kratkoročne i efikasne poslove, prelazak na HP Latex digitalni tisak također omogućuje i izradu specijaliziranih kutija i displeja, na kartonu ili polipropilenu, s vrhunskom i sjajnom bijelom bojom. U usporedbi s tehnologijama zasnovanim na UV bojama, HP Latex fleksibilne boje pružaju mogućnost boljeg savijanja bez pucanja.

HP u Hrvatskoj zastupa tvrtka Fortuna Digital. Zajedno s ostalim tvrtkama u grupaciji prisutni su u 11 zemalja u regiji te su time jedan od najznačajnijih predstavnika svjetski renomiranih brendova u industriji digitalnog tiska.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content