Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tvrtke koje upotrebljavaju AI i IoT napreduju više od svojih konkurenata

Posljednje istraživanje IDC-a i SAS-a, AIoT – How IoT Leaders are Breaking Away, otkriva da je najvažniji pokazatelj u ostvarivanju vrijednosti sustava organizacije Internet of Things (IoT) zapravo višestruka upotreba umjetne inteligencije (AI). Devedeset posto ispitanih koji su upotrebljavali AI u svojim IoT-operacijama primijetili su daleko veću učinkovitost i profitabilnost od očekivane. Istraživanje je također pokazalo da su organizacije koje upotrebljavaju IoT s AI-jem daleko konkurentnije od tvrtki koje upotrebljavaju samo IoT – kad je riječ o poslovnim pokazateljima kao što su produktivnost zaposlenika, inovacije i troškovi poslovanja.

AIoT je definiran kao donošenje odluka uz pomoć AI-tehnologija u kombinaciji s povezanim IoT-senzorom, podacima sustava ili podacima o proizvodu. AI-tehnologije uključuju duboko učenje, strojno učenje, NLP, prepoznavanje glasa i analizu slike.

Poslovni voditelji očekuju porast prihoda uz AIoT

U istraživanju koje su proveli SAS, Deloitte i Intel s istraživanjem i analizama IDC-a, intervjuirano je 450 poslovnih voditelja iz cijelog svijeta o upotrebi IoT- i AI-tehnologija. Ključni nalazi uključuju: 

• 68 % tvrtki u svakodnevnim operativnim odlukama oslanja se na IoT-podatke pomoću tablica i drugih tehnologija koje ne podrazumijevaju umjetnu inteligenciju. Samo 12 % ispitanika upotrebljava IoT za planiranje, ali kad se umjetna inteligencija pojavi – broj ispitanika koji upotrebljavaju podatke za svakodnevno planiranje povećava se na 31 %.

• 34 % ispitanika reklo je da je povećanje prihoda glavni cilj za upotrebu AIoT-a. Nakon toga slijede poboljšanja u inovacijskim mogućnostima (17,5 %), ponuda novih digitalnih usluga klijentima (14,3 %) i smanjenje operativnih troškova (11,1 %).

• Tvrtke koje su razvile AIoT-sposobnosti bilježe bolje rezultate u ostvarivanju najvažnijih organizacijskih ciljeva, uključujući mogućnost ubrzanja poslovanja, uvođenja novih digitalnih usluga, poboljšanja produktivnosti zaposlenika i smanjenja troškova.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content