Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

U listopadu prvi Textile Week Zagreb

Tržište tiska tekstila je u ekspanziji, a to je posebno vidljivo u segmentu digitalnih tehnologija tiska.

 

Ovo su samo neke brojke koje nam ukazuju na važnost ulaska u ovaj segment industrije. Prostori regije Adria/Balkan su u bliskoj povijesti bili značajno okrenuti tekstilnoj industriji, ali je trend proizvodnje u dalekoistočnim zemljama smanjio proizvodne kapacitete tekstilne industrije i indirektno naštetio i grafičkoj industriji.

Nove digitalne tehnologije tiska omogućuju ekonomičnu proizvodnju personalizirane odjeće, proizvodnje malih serija uz nizak jedinični trošak te mogućnost brze reakcije na potrebe tržišta.

Pozitivni trendovi u tisku tekstila su razlog organiziranja više aktivnosti u senzibiliziranju javnosti za ovu granu industrije. Print Magazin u suradnji s nekoliko vodećih tvrtki iz tiskarske i tekstilne industrije u Zagrebu organizira prvi Textile Week Zagreb, koji će se održati od 09. do 13.10.2018. godine na više lokacija.

 

Textile week Zagreb - logo

 

Textile Week Zagreb započinje s Konferencijom o Digitalnom tisku tekstila koja će se održati u Hotelu International 09.10.. Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom HGK (Hrvatske Gospodarske Komore) i HUS (Hrvatske Udruge Sitotiskara). U sklopu konferencije, planiraju se predavanja domaćih stručnjaka iz akademske zajednice, te predstavljanje pozitivnih iskustava iz industrije, a vodeći proizvođači opreme za digitalni tisak tekstila će predstaviti najnovije svjetske trendove.

 

GRAPHIC CENTER – OPEN HOUSE ZAGREB

 

Textile week Zagreb - Symbol

 

Drugi događaj koji je namijenjen tekstilnoj i grafičkoj industriji je Graphic Center – Open House Zagreb koji će se održati u prostorima tvrtke Graphic Center u Heinzelovoj ulici broj 60. Graphic Center će u tri dana održavanja, od 10. do 12.10., predstaviti posjetiteljima najnovije digitalne i analogne tehnologije tiska na tekstil iz role ali i na gotove odjevne predmete. Uz najnovije tehnologije, posjetitelje očekuju i prezentacije vodećih svjetskih stručnjaka.

Tu nije kraj tekstilnim događanjima…
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content