Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Novi broj Print Magazina donosi…

Najnovije izdanje Print Magazina nam je pred vratima. Kao i svaki put do sad, i u ovom broju donosi niz zanimljivih vijesti, događaja i intervjua te kao temu broja predstavlja digitalni tisak na tekstil. U nastavku Vam donosimo neke od najinteresantnijih.

 
Isječak iz teme broja

Tisak tekstila općenito pa tako i digitalni tisak tekstila područje je grafičke industrije koje posljednjih godina doživljava pravi boom. Statistički podaci govore da godišnji rast iznosi 29 posto. Iako je tek 3 posto ukupnog tekstila otisnuto digitalno, mogućnosti i prednosti koje donose su značajne. U proizvodnju tekstila digitalne tehnologije donose nove i neograničene mogućnosti dizajna, kraće rokove izrade i isporuke te brigu za okoliš. Ne čudi stoga da svi vodeći svjetski proizvođači digitalnih rješenja u svojoj ponudi imaju ili razvijaju ono vezano uz tekstil. Područja u kojima se očekuje najveća primjena digitalno otisnutog tekstila su soft signage, kućni tekstil, modna industrija, industrijski tekstil i DTG. Ono što također raduje, a moglo se čuti i na konferenciji o Digitalnom tisku tekstila održanoj 9. 10. u Zagrebu, je da se zahvaljujući svim benefitima koje donose digitalne tehnologije, proizvodnja tekstila vraća u Europu kojoj tradicionalno i pripada. Sve su to i više nego dovoljni razlozi da je digitalni tisak tekstila tema broja posljednjeg izdanja časopisa Print Magazin.

Najpopularnija regionalna događanja

Jesensko razdoblje nam uvijek donosi niz zanimljivih grafičkih događanja. Tako vam u novom broju donosimo nekolicinu njih koja smo posjetili, na kojima smo izlagali, ali i neka koja smo sami organizirali. Jesenske događaje smo otvorili s natjecanjem u obljepljivanju vozila, koje je u našoj organizaciji bilo održano u Zagrebu u Westgate shopping centru, početkom rujna. Nastavili smo u istom tonu i na kraju rujna održali još jedno takvo natjecanje, ovog puta u sklopu beogradske Grafime. Nakon toga smo sredinom listopada posjetili Milano i njihov poznati Viscom, na kojem smo se upoznali s raznim vizualnim medijima. Do kraja ove godine još nas čekaju sajam InPrint, također u Milanu i FESPA Eurasia, u Istanbulu.

Informacije iz prve ruke

Novi broj Print Magazina obiluje intervjuima u kojima se iz prve ruke govori o poslovanju i benefitima koje i drugi mogu uzeti za primjer. Tako nam je na beogradskoj Grafimi, g. Duncan Ferguson, izvršni direktor za tisak i robotiku iz Epsona, rekao nešto više o Epsonovoj integraciji robotike i tiska. Na Grafimi smo razgovarali i s g. Bertom Benckhuysenom, direktorom Mimaki Product menadžmenta, koji nam je otkrio kako iz Mimakija očekuju najveći rast upravo u tekstilnoj industriji. U sklopu teme broja, digitalnog tiska na tekstil, pričali smo s g. Thomasom Poetzom, jednim od glavnih predavača na konferenciji Digitalni tisak tekstila, koji nam je otkrio kako će industriju digitalnog tiska na tekstil u narednim razdobljima obilježiti veliki rast. Iz tvrtke Grafik.net nam je g. Dean Tolp pojasnio važnost certificiranja ofsetnih tiskara te kakav je proces pripremanja tiskare za PSD certifikat. Gospodin Dejan Milić, iz 4Print štamparije iz Beograda, nam je ispričao kakva su njegova iskustva s novom Xerox Iridesse mašinom. Slovenska tvrtka Pako d.o.o. je proslavila svoj 25. rođendan, pa smo tom prilikom pričali s g. Gregom Šimunovičem, vlasnikom tvrtke Pako d.o.o., koji nam je dao osnovne informacije o poslovanju tvrtke. U Pečuhu, u Mađarskoj smo posjetili tvrtku Profinyomtatas te razgovarali s g. Dekanyem Andrasom, menadžerom tvrtke, koji nam je ispričao nešto više o uslugama koje tvrtka pruža ali i o Liyu strojevima, kojih je tvrtka distributer.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content