Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

U sklopu Grafime počelo AB Wrap Star natjecanje

 

Jubilarno 40. izdanje Grafime – Međunarodnog sajma grafičke, papirne i kreativne industrije, otvoreno je u srijedu, 26. 9. na Beogradskom sajmu.
Široki spektar strojeva, uređaja i opreme za grafičku industriju izložilo je 80 izlagača iz deset zemalja. Domaćin ovogodišnjeg sajma je tvrtka Epson, a čast da službeno otvori sajam imao je gosp. Duncan Ferguson, izvršni direktor za prodajna i poslovna rješenja. Epson je, kako je rekao, na sajmu predstavio i četiri nova stroja iz T-serije pisača velikog formata, od kojih je SC-T5400 imao europsku premijeru.
Prvi dan sajma donio je još jednu premijeru – tvrtka Xerox, zajedno sa svojim partnerima tvrtkama Xpro i  Alfa Digital, predstavila je Iridesse – prvi elektrofotografski stroj sa šest boja  koji može ispisivati metalik, zlatnu i srebrnu boju , CMYK i bezbojni lak u jednom prolazu.
U sklopu Grafime počelo i 4. Adria/Balkan Wrap Star natjecanje. Osam najboljih natjecatelja s prethodna tri natjecanja održana u Vrdniku, Sarajevu i Zagrebu odmjerit će snage u Beogradu što će im ujedno biti i dobra priprema za odlazak na europsko natjecanje koje se u siječnju održava u Düsseldorfu. Natjecatelji će pokazati koliko su uspješni u apliciranju printabilne folije, a također će raditi promjenu boje vozila.
Orafol folije za natjecatelje osigurala je tvrtka Oracal Polikarbonti dok je tisak grafika odradila tvrtka Epson.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti