Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

U studiju Kaligraf poučnu praksu odradila je nastavnica iz Osijeka

Početkom ove godine Udruga FESPA Hrvatska uključila se u zanimljivu inicijativu Advantage Austria – Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu. Radi se o projektu „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“. Cilj projekta je jasan – bolja povezanost sektora obrazovanja i gospodarstva!
Grafičke tvrtke odlično su reagirale na ovaj poziv i otvorile svoja vrata nastavnicima i profesorima. 19 tvrtki iz sektora „grafičke tehnologije” uključilo se u inicijativu.
Jedna od njih je i studio Kaligraf, specijaliziran za produkciju ambalaže. Kod njih je svoju praksu odradila Mirjam Georgijevski, dipl. ing. grafičke tehnologije, profesorica u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđer Bošković iz Osijeka.

Za Kaligraf se, kaže, odlučila jer je tražila praksu u sklopu koje bi mogla steći praktična znanja iz grafičke pripreme.
Ističe kako nije znala što može očekivati, ali je projekt smatrala izvrsnom prilikom za dobiti bolje razumijevanje sadržaja kojima se bavi u svom radu.

Kako pripremiti učenike za tržište rada?

„Upoznala sam kreativno područje u procesu produkcije ambalaže te dobila uvid u održivost, smjer u kojem će se ambalaža kretati. U razgovoru s djelatnicima Kaligrafa dobila sam jasniju perspektivu na što se usmjeriti u radu s učenicima. Dobila sam ideje za neke praktične zadatke koji bi bili dobar temelj za jednostavniju integraciju učenika na praksu ili potencijalno budućeg djelatnika na radno mjesto. Svrha je ispunjena, a samo iskustvo mi je bilo lijepo i ugodno“, kaže prof. Georgijevski.

Kao najveći benefit ove inicijative vidi perspektivu za nastavnike kako i za što pripremati učenike za trenutno tržište rada. „Ovakva praksa je izuzetno korisna nastavnicima kako bi postavili kriterije kojima trebaju težiti da bi učenicima dali relevantnije obrazovanje, a poslodavcima kompetentnije djelatnike“, kaže prof. Georgijevski.

Za kraj ističe, kako joj je u Kaligrafu bilo tako dobro da je počela zamišljati kako bi lijepo bilo tamo raditi kada ne bi živjela u drugom gradu!
„Svi su bili susretljivi i voljni pomoći. Odgovoriti na moja brojna pitanja, pokazati i ponoviti pojedine postupke, primiti me u svoje društvo, našaliti se, podijeliti klopu i saslušati perspektivu i problematiku posla strukovnog nastavnika. Što više reći osim – izvrsno“, zaključuje prof. Georgijevski.

Mi u Print Magazinu, s veseljem čekamo sljedeću ovakvu priču.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content