Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

U tiskari Macan dorada više nije „usko grlo“

Vanjska usluga dorade često je usko grlo u proizvodnji jer se najčešće radi o malim nakladama zbog kojih klasične tiskare nerado prekidaju doradu visokotiražnog posla. Također, u slučaju vanjske dorade, pružatelj usluge tiska nema kontrolu nad kvalitetom procesa dorade.
Kako bi izbjegli bilo koju od navedenih situacija, u tiskari Macan prepoznali su na vrijeme da im je upravo dorada „usko grlo“ te se odlučili investirati u čak četiri doradna stroja – Multigraf Touchline CF375 za biganje, perforaciju i presavijanje, Duplo PFI Blade B2+, digitalni rezač, Duplo PFi Bind 2100 ljepilicu te automatsku klamaricu STAGO USM 240.

Sve strojeve isporučila je i instalirala tvrtka Eurocop, ovlašteni distributer ovih brendova.  Više o svemu rekli su nam gosp. Božidar Macan, vlasnik i direktor tiskare Macan te gosp. Tomislav Kralj, iz prodaje tvrtke Eurocop.

Eurocop_Macan2
g. Božidar Macan i g. Tomislav Kralj
Ovo je prvi put da pišemo o čak četiri investicije istovremeno u jednoj tiskari i to u četiri doradna stroja. Zašto dorada?

Dorada često zna biti problematični dio tiska, poglavito ako se radi s vanjskim suradnicima, zbog nemogućnosti kontrole procesa i kvalitete. Stoga smo odlučili ciljano ulagati u strojeve za doradu koji prate sve naše postojeće uređaje i postići da sve što otisnemo sami možemo i doraditi. Time nastavljamo razvijati koncept gdje je kvaliteta na prvom mjestu i gdje se i male naklade mogu uz optimalnu cijenu vrhunski napraviti. U konačnici to je ono što klijenti očekuju.

Kojim ste se potrebama i poslovima vodili kod odluke o investiciji?

Prvi i osnovni uvjet bio je visoki stupanj automatizacije svakog stroja. Koliko god je u ovom trenutku to velika investicija, dugoročno je to jedini način kako opstati na tržištu.
Nove usluge koje smo sada u mogućnosti ponuditi, potvrdit će našu prepoznatljivost na tržištu kao “Boutique tiskare za velike stvari”.

Što danas, zahvaljujući novoj investiciji mogu ponuditi klijentima te koje su karakteristike doradnih strojeva, pročitajte u online izdanju Print Magazina.Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content