Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

U Umagu predstavljeni najnoviji trendovi i tehnologije

Dvodnevnu manifestaciju posjetilo 426 posjetitelja
Nedavno završeni stručni skup DA! Umag 2017 okupio je 426 posjetitelja iz Italije, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije. Posjetitelji su imali mogućnost na jednom mjestu testirati različite tehnologije tiska na t-shirt, tiska i proizvodnje suvenira te tiska etiketa. Trenutni vrh svjetske ponude strojeva i repromaterijala je prikazalo dvadeset i jedno poduzeće iz regije. Stručni skup je održan u dvorani hotela Sol Garden Istra na površini od 420m2.

Veliki interes za predavanja

Veliki interes za predavanja
Osim prezentacije rada najnovijih tehnologija, posjetiteljima su u petak prezentirani noviteti u ponudi tehnologija i repromaterijala. U subotu je uz financijsku potporu Udruge sitotiskara Hrvatske održano nekoliko edukativnih predavanja na temu marketinga, trendova u nadolazećim vremenima, novih elemenata u dizajnu proizvoda, tehničkih detalja vezanih uz etikete i tisak keramike i stakla. Predavači su bili vodeći stručnjaci iz svijeta grafike, dizajna, marketinga i znanosti od Višnjana do Novog Sada.

Najnovija tehnološka dostignuća digitalnog tiska na tekstil

Najnovija tehnološka dostignuća digitalnog tiska na tekstil
Predstavljene su tehnologije direktnog tiska t-shirt pisačima, rezanje i apliciranje termotransfer folija na tkanine te izrada različitih preslikača inkjet i laserskom tehnologijom te apliciranje istih na majice, vrećice, kišobrane i druge tekstilne materijale. Fokus je bio na ekonomičnom, personaliziranom otisku izrađenom u svega nekoliko minuta prema zahtjevu kupca.
Epson i Texjet su predstavili t-shirt pisače, OKI je bio prisutan na dvije pozicije. Na štandu poduzeća CEH se radilo u kombinaciji sa Shockline transfer medijima, a slovenska Grafika Plus je prikazala mogućnosti personaliziranih otisaka sa Forever preslikačima.
Najbolji DTS pisači prikazani u Umagu

 

Najbolji DTS pisači prikazani u Umagu
Zadnji modeli Direct-to-substrate pisača svjetske scene su prikazani u Umagu. Rolandov model LEF200, nedavno predstavljen svjetskoj grafičkoj zajednici, bio je dostupan za testiranje posjetiteljima DA! u Umagu. Zadnji modeli Mimaki DTS pisača bili su izloženi na štandu Igepa Plana-e i Timep-a, a Klio je predstavio posljednji model DCS pisača sa elastičnom bojom koja osim tiska na različite krute podloge, pokazuje odlične karakteristike i prilikom tiska na tkanine. Dacco je predstavio najnoviju inačicu Apex DTS pisača formata ispisa 40x60cm vrlo prihvatljive cijene.

Ekskluzivne etikete - on demand

Ekskluzivne etikete “on demand” – male naklade, vrhunska kvaliteta, ekonomična proizvodnja
Digitalni tisak etiketa je imao nekoliko predstavnika, od proizvođača pisača Epson, široke ponude repromaterijala poduzeća Europapier Adria i Radin Grafike pa do gotovih etiketa vrhunske kvalitete, namijenjenih krajnjem kupcu, koje je predstavio Etikgraf iz Istre. Poduzeće Ragraf je predstavilo cjelovito rješenje digitalnog tiska i dorade etiketa.

Regionalno druženje otvorilo nove vidove suradnje

Regionalno druženje otvorilo nove vidove suradnje
Cijela priča DA! Umag 2017 je upotpunjena prezentacijama izrade termopreslikača sa Epson pisačem SC-S40610 sa ekosolventnim bojama, izradom profila za sublimacijski tisak na metal ili keramičke pločice, prezentacijom vrhunskih termo preša i rezača folije i kartona.
Osim radnog dijela, ovaj skup je okupio širu stručnu javnost iz cijele regije te u dvodnevnom druženju otvorio nove mogućnosti suradnje te harmoniziranog nastupa na zajedničkim tržištima.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content