Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

U Umagu predstavljeni najnoviji trendovi i tehnologije

Dvodnevnu manifestaciju posjetilo 426 posjetitelja
Nedavno završeni stručni skup DA! Umag 2017 okupio je 426 posjetitelja iz Italije, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije. Posjetitelji su imali mogućnost na jednom mjestu testirati različite tehnologije tiska na t-shirt, tiska i proizvodnje suvenira te tiska etiketa. Trenutni vrh svjetske ponude strojeva i repromaterijala je prikazalo dvadeset i jedno poduzeće iz regije. Stručni skup je održan u dvorani hotela Sol Garden Istra na površini od 420m2.

Veliki interes za predavanja

Veliki interes za predavanja
Osim prezentacije rada najnovijih tehnologija, posjetiteljima su u petak prezentirani noviteti u ponudi tehnologija i repromaterijala. U subotu je uz financijsku potporu Udruge sitotiskara Hrvatske održano nekoliko edukativnih predavanja na temu marketinga, trendova u nadolazećim vremenima, novih elemenata u dizajnu proizvoda, tehničkih detalja vezanih uz etikete i tisak keramike i stakla. Predavači su bili vodeći stručnjaci iz svijeta grafike, dizajna, marketinga i znanosti od Višnjana do Novog Sada.

Najnovija tehnološka dostignuća digitalnog tiska na tekstil

Najnovija tehnološka dostignuća digitalnog tiska na tekstil
Predstavljene su tehnologije direktnog tiska t-shirt pisačima, rezanje i apliciranje termotransfer folija na tkanine te izrada različitih preslikača inkjet i laserskom tehnologijom te apliciranje istih na majice, vrećice, kišobrane i druge tekstilne materijale. Fokus je bio na ekonomičnom, personaliziranom otisku izrađenom u svega nekoliko minuta prema zahtjevu kupca.
Epson i Texjet su predstavili t-shirt pisače, OKI je bio prisutan na dvije pozicije. Na štandu poduzeća CEH se radilo u kombinaciji sa Shockline transfer medijima, a slovenska Grafika Plus je prikazala mogućnosti personaliziranih otisaka sa Forever preslikačima.
Najbolji DTS pisači prikazani u Umagu

 

Najbolji DTS pisači prikazani u Umagu
Zadnji modeli Direct-to-substrate pisača svjetske scene su prikazani u Umagu. Rolandov model LEF200, nedavno predstavljen svjetskoj grafičkoj zajednici, bio je dostupan za testiranje posjetiteljima DA! u Umagu. Zadnji modeli Mimaki DTS pisača bili su izloženi na štandu Igepa Plana-e i Timep-a, a Klio je predstavio posljednji model DCS pisača sa elastičnom bojom koja osim tiska na različite krute podloge, pokazuje odlične karakteristike i prilikom tiska na tkanine. Dacco je predstavio najnoviju inačicu Apex DTS pisača formata ispisa 40x60cm vrlo prihvatljive cijene.

Ekskluzivne etikete - on demand

Ekskluzivne etikete “on demand” – male naklade, vrhunska kvaliteta, ekonomična proizvodnja
Digitalni tisak etiketa je imao nekoliko predstavnika, od proizvođača pisača Epson, široke ponude repromaterijala poduzeća Europapier Adria i Radin Grafike pa do gotovih etiketa vrhunske kvalitete, namijenjenih krajnjem kupcu, koje je predstavio Etikgraf iz Istre. Poduzeće Ragraf je predstavilo cjelovito rješenje digitalnog tiska i dorade etiketa.

Regionalno druženje otvorilo nove vidove suradnje

Regionalno druženje otvorilo nove vidove suradnje
Cijela priča DA! Umag 2017 je upotpunjena prezentacijama izrade termopreslikača sa Epson pisačem SC-S40610 sa ekosolventnim bojama, izradom profila za sublimacijski tisak na metal ili keramičke pločice, prezentacijom vrhunskih termo preša i rezača folije i kartona.
Osim radnog dijela, ovaj skup je okupio širu stručnu javnost iz cijele regije te u dvodnevnom druženju otvorio nove mogućnosti suradnje te harmoniziranog nastupa na zajedničkim tržištima.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content