Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Učinite proizvodnju tekstila učinkovitijom uz Mimaki cjelovito rješenje

Trenutačno se odvija analogna i digitalna transformacija na tržištu tekstila i odjeće. Uz uobičajene postupke tiskanja tekstila, digitalni tisak brzo raste. Digitalni uređaji nude ogroman potencijal te proizvodnju čine sve učinkovitijom. Ipak, proizvođači tekstila ne mogu iskoristiti sve mogućnosti, dijelom zato što sustavi za predobradu i završnu obradu tekstila često dolaze od različitih proizvođača. Zato Mimaki sada nudi jedno cjelovito rješenje za tijek tiska.

Mogućnost upravljanja vlastitim troškovima proizvodnje i distribucije postaje sve veći izazov za velike tekstilne brandove. Sve mora biti što učinkovitije i ekonomičnije kako bi se postigla konkurentnost i nadoknadila neprodana zaliha. H & M je na primjer nedavno objavio da ima više od 4,3 milijarde dolara robe u zalihama. Digitalni tekstilni tisak smatra se troškovno učinkovitijom alternativom od uobičajenih tehnika, pri čemu se manja količina može izrađivati po narudžbi. To znači da je potrebno manje zaliha, a proizvodi se mogu staviti na tržište puno brže. Osim toga, u doglednoj budućnosti moći ćete prilagoditi kolekciju ili ju čak potpuno zamijeniti na temelju online prodaje ili prodaje u trgovini.

Nije slučajno da tradicionalni tekstilni proizvođači trenutno ulažu velike investicije u svoj prijelaz u digitalni svijet. Prema najnovijim trendovima, zahvaljujući ovoj digitalnoj revoluciji, tiskana proizvodnja tekstila vraća se u Europu, uglavnom iz Azije, jer to omogućava mnogo štednje na distribuciji. Posebno važnu ulogu tu igra vrijeme potrebno da proizvodi stignu na tržište. Digitalna proizvodnja tekstila također pomaže smanjiti onečišćenje okoliša. Činjenica je da je konvencionalna tehnologija za tisak tekstila jedan od najvećih potrošača vode od svih industrija. Što se tiče onečišćenja voda, ova industrija zauzima visoko mjesto, s oko 20%. Procjenjuje se da digitalni tekstilni tisak nudi uštede od preko 60%!

Dobro podmazan stroj

Ali sve te prednosti mogu se iskoristiti do svojeg punog potencijala ako se digitalni proces proizvodnje tekstila radi poput dobro podmazanog stroja. Da bi se to postiglo, odmah u startu se moraju koristiti strojevi koji rade velike količine, što znači da oni ne trebaju održavanje tijekom proizvodnje. Obećana poboljšanja učinkovitosti digitalne ink jet tehnologije ne mogu uvijek biti ispunjena, jer tvrtke koriste strojeve različitih dobavljača. Ovi strojevi nisu uvijek međusobno kompatibilni i nisu uvijek sposobni postići isti volumen proizvodnje u istom ciklusu održavanja. Slijedom toga, stroj koji je u redu čekanja ispisa mogao bi se zaustaviti zbog neke greške, što znači da cijela proizvodnja stagnira. Nadalje, vi se kao tvrtka za tisak tekstila oslanjate na tehničku podršku različitih dobavljača kako biste ponovno pokrenuli proizvodnju. Kao i kod mnogih drugih stvari, učinkovitost digitalne proizvodnje tekstila ovisi o najslabijoj točki cijelog procesa. Stoga je tehnička podrška ključna za cijeli tijek rada.

Cjelovito rješenje

Zbog nedavnog preuzimanja tvrtke Rimslow, Mimaki može ponuditi cjelovita rješenja za tijek rada u digitalnom tisku tekstila. To izgleda ovako:

Korak 1: Predobrada tkanine

Tkanina se tretira s posebnim premazom prije tiska, što je neophodno kako bi se postigla optimalna interakcija između boje i tkanine. To je sada moguće s Mimaki TR300-1850C uređajem za predobradu ili s Mimaki TR600-1850W hibridnim Coater / Washing uređajem.

Korak 2: Direktni tisak na tekstil

Direktni tisak na tekstil može se odraditi s digitalnim tintnim pisačem kao što je Tiger-1800B MkII ili TX300P serija (TX300P-1800 i TX300P-1800B).

Korak 3: Oparivanje tiskane tkanine

Ovaj je korak potreban kako bi se boja smjestila na tkaninu. Da bi to postigli, može se koristiti uređaj poput Mimaki TR300-1850S ili Mimaki TR600-1850S uređaja za oparivanje.

Korak 4: Pranje otisnute tkanine

Ovim posljednjim korakom s tkanine se uklanja nefiksirajuća preostala boja i sredstvo za obradu. To se može učiniti, na primjer, pomoću uređaja za pranje – Mimaki TR600-1850W. Tkanina se zatim priprema za sljedeće korake u procesu proizvodnje i distribucije.

S ovim cjelovitim Mimakijevim rješenjem, tvrtke u tekstilnoj industriji sada imaju potpunu kontrolu nad svojim proizvodnim procesom. Zahvaljujući Mimakijevoj mreži usluga u 150 zemalja, klijenti imaju jedinstvenu kontaktnu točku za svu podršku u procesu proizvodnje tekstila, čime im se štedi puno vremena, truda i novca. Na taj način iskorištene su sve prednosti digitalnog tekstilnog tiska.

 

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content